banner113

ALANYASPOR'UN KENDİ OYUN PLANI VAR. ERDOĞAN'DAN TARAFTARA ÇAĞRI

banner106

Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

10 Ağustos 2023 Perşembe 08:44

banner108
banner238


Kamp dönemini değerlendiren Teknik Direktör Erdoğan, “Öncelikle hepimiz için yeni sezon hayırlı olsun. Tüm takımlar için de hayırlı olsun. 2 Temmuz'da ilk etap kampımıza Alanya’da başladık. Buradaki çalışmalarımızdan sonra Erzurum'a gittik. Erzurum'da 10 günlük bir kamp süreci sonrası 3’üncü etabı da Hollanda'da geçirdik. Bu sürede toplam 45 antrenman ve 6 hazırlık maçı yaptık. Tabii geçen sene ile kıyasladığımız zaman takımın neredeyse yüzde 60-70’i değişti. Yeni bir yapılanmaya gittik. Burada genç oyunculara yatırım yaptık. Daha kaliteli bir kadro kurmaya uğraştık. Sağ olsun burada başkanımız başta yönetim kurulumuz da gerçekten ülkemizdeki yaşanan çok ciddi ekonomik sıkıntılar döneminde bizim de isteklerimizi yerine getirmeye gayret gösterdiler. Transferin büyük bölümünü bitirdik. Belki aramıza 2 veya 3 oyuncu daha katabiliriz. Bu konuda da yine araştırmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Belki bazıları önümüzdeki günlerde, belki bazıları da bu transfer sürecinin devamında bitebilir. Çünkü nokta transfer yapmak istiyoruz. O konuda da çok hassas davranıyoruz. Oyuncu almak için almak değil, gerçekten bize katkı sağlayacak oyuncular almak istiyoruz. 

Bu dönemde kamp sürecinde gerçekten beni en çok umutlandıran ve mutlu eden şeylerden biri oyuncularımızın gayreti, iyi niyeti, istek ve gayretiydi. Çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Çok şükür çok ciddi bir sakatlık sıkıntısı da yaşamadık. Oyuncularıma burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Şimdi tabii ki artık gerçeklerle yüz yüze geleceğiz. Artık lig başlıyor. Her maçın, her golün, her puanın çok önemli olduğu bir lige başlıyoruz. Zorlu bir rakiple başlıyoruz. 

Başakşehir’in, ligimizin son yıllarda özellikle üst sıralarını zorlayan ve geçen sene Avrupa'da elde ettiği başarılarla çok iyi bir rakip olduğuna inanıyorum. Büyük oranda takımlarını da korudular. Hatta üzerine çok ciddi transferler yaptı ama biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Kendi sahamızda oynayacağız. Buradan da taraftarlarıma seslenmek istiyorum. İlk maçımızda bizi yalnız bırakmasınlar. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. İnşallah onlarla beraber güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Lige galibiyetle başlamak istiyoruz” dedi. 

Takımın oyun anlayışı hakkında sorulan bir soru üzerine ise Erdoğan, “Dediğim gibi maça çok fazla süremiz kalmadı. Bu son günleri de özellikle taktik olarak rakibi nasıl karşılayacağız? Rakip top bizdeyken nasıl oynayacağız? Onunla ilgili detaylı bir şekilde bu çalışmalarımı sonlandırıp inşallah maç günü de çok hazır bir şekilde sahaya çıkmak istiyoruz. Bizim tabii ki kendi bir oyun planımız her zaman olacak ama bir gerçek var, artık günümüzde teknolojilerden faydalanıp rakiplerin analizini yaparken güçlü yönünü ve eksik yönünü de belirleyip, bazen taktiğinizi ve oyuncu tercihinizi değiştirebiliyorsunuz. Ama bizim özellikle kendi bir oyun planımız olacak. 

Ona yönelik zaten kamp boyunca çok çaba gösterdik. Oyuncularımız da bu konuda bize iyi geri bildirim verdi. İzlediğimiz hazırlık maçların da yapmak istediklerimizi gerçekten oyuncularımız bizim isteğimiz doğrultusunda yerine getirdiklerine inanıyorum. Genel anlamda top bizdeyken bir oyunumuz olacak. Top rakipteyken rakibi agresif bir şekilde savunan, kalemizden uzak bir şekilde savunmaya çalışan bir oyun anlayışımız olacak. İnşallah bunu sezon gidişatında daha da üzerine koyarak devam ettiririz. Oyuncularıma güveniyorum. İnşallah güzel bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Hedef konusunda yöneltilen bir soru üzerine ise Erdoğan şöyle konuştu: “Oyuncularıma da her zaman hatırlattığım bir şey var. Oyuncularım gerçekten oynarken keyif alsın, cesur bir şekilde oynamalarını istiyorum. Bunu zaten yaptıkları zaman taraftarlarımız, camiamız da izlerken keyifle, gurur alacağı bir takım olacak sahada. Bunu da zaten yaptıktan sonra büyük ihtimalle skorlara da yansıyacak. Bu bizi nereye götürür? Açıkçası şu an çok böyle iddialı bir hedefle yani sizleri de yanıltmak istemiyorum ama biz keyif veren bir Corendon Alanyaspor izletmek istiyoruz. Ben tamamen kendi takımıma konsantre oldum. Kendi takımımı nereye getirebilirim, bunu hesaplarını yapıyorum.”

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.