Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan mücadeleye etkili başlayan ev sahibi Alanya; 32 ve 38'de Emre Akbaba ile iki fırsattan yararlanamadı. 42'de Antep Maxim'le gole yaklaştı ama gol olmadı. Devre 0-0 berabere bitti. İkinci yarıya da etkili başlayan Alanyaspor, aradığı golü 74'te buldu. Akdeniz temsilcisi Tayfur Bingöl ile bulduğu golle 1-0 öne geçti.


Alanyaspor tam tura yaklaşmışken 90+1'de sahneye çıkan Gaziantepli Djilobodji, "Bu iş bitmedi" dedi ve skoru 1-1'e getirdi. 90 dakikalık normal süresi berabere biten mücadelede uzatmalara gidildi. 102. dakikada Oğuz Aydın, Alanyaspor'u bir kez daha öne geçirdi. 120 dakika sonunda sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Aytemiz Alanyaspor yarı finalde Sivasspor'un rakibi oldu.


Aytemiz Alanyaspor, üst üste üçüncü kez adını yarı finale yazdırmayı başardı. 2019-20 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile final oynayan ve rakibine 2-0 yenilen Akdeniz ekibi, geçtiğimiz sezon ise hemşehrisi Antalyaspor ile yarı finalde karşılaşmış, rakibine 2-0 kaybedip final şansını kaçırmıştı. Turuncu-yeşilliler de bu sene yarı final biletini alarak başarısının tesadüf olmadığını kanıtladı. 4. turda Osmaniye'yi 6-0, 5. turda Mardin'i 5-0, Son 16 turunda Adana Demir'i penaltılarda 4-2 yenen Alanya, dün de G.Antep'i 2-1 mağlup etti.