TFF 3. Lig’de yeni sezonun ilk iki haftası geride kaldı. Geçen sezon 2. Lig’in kapısından dönen Alanya Kestelspor’un, berabere bitirdiği yeni sezonun ilk iki maçına hakem kararları damga vurdu. Çankaya Spor Kulübü ile oynanan sezonun ilk maçında penaltısı verilmeyen Kestelspor, Sebat Gençlikspor ile oynanan ikinci maçta da aynı hakem hatasıyla karşı karşıya kaldı. Sebat Gençlikspor’un sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan maçta açık ve net bir şekilde oluşan penaltı pozisyonunda hakem Tolga Tugay İnan devam dedi. Yine Sebat maçında atılan bir gol de iptal edildi.


Alanya Kestelspor Kulübü, kasıtlı olduğunu iddia ettiği hakem kararlarını gösteren videoyu sosyal medya hesaplarından yayınladı.

‘HERŞEY KASITLI VE BİLİNÇLİ’
Alanya Kestelspor Kulüp Başkanı Levent Uğur, " “Resmen engelleniyoruz. Geçen sezon sonunda yaşadığımız engelleme çabaları bu sezon erken başladı. Alanya Kestelspor Kulübü’nün başarılı olmaması için uğraşıyorlar. Bu kadar açık net bir penaltı hem de hakemin önünde yaşanan bir pozisyon bu penaltı nasıl verilemez? Geçen sene de benzer durumlar yaşadık. Bunun izahı yok. Bunun tek bir anlamı var Alanya Kestelspor’a engel konuyor. Engelleniyoruz” dedi.

Ligin ilk iki maçında üst üste yaşanan hakem hataları üzerine Alanya Kestelspor Kulübü sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

YENİ SEZON AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU YENİ SEZON AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Daha ligin 2 haftası oynandı ve henüz ligin başında enteresan ve trajikomik bariz hakem hataları (son maçta kasıtlı olduğu aşikâr ) ile ilk iki maçta 4 puanımız maalesef hakem kardeşlerimiz tarafından gasp edildi.

İlk hafta oynadığımız Çankaya FK mücadelesinde 1-0 öndeyken 82. dakikada lehimize çalınmayan penaltı ve akabinde 87. dakikada auttan çevrilen topun kalemizde neticelenmesi sonucu 2 puan bıraktık.

Bu hafta deplasman da oynadığımız Sebat Gençlik Spor müsabakasında kaleciye faul gerekçesiyle iptal edilen golümüz, lehimize verilmeyen yüzde yüzlük penaltı ve ayrıca maçın orta hakemi müsabaka boyunca ( özellikle ikinci yarı ) yaratmış olduğu fauller ile rakip ceza sahasına gitmemize müsaade etmemiştir. Netice de müsabaka 1-1 sona ermiş 2 puanımız bir önceki maçta olduğu gibi gasp edilmiştir.

Sevgili hakem kardeşlerimiz; bizler ciddi manada bir emek, zaman ve para harcıyoruz. Sizlerin de iyi niyetle işinizi yaptığınızı düşünüyoruz ama özellikle bu hafta oynanan müsabakada görüntülerde de gözüktüğü üzere hakemin önü açık ve gözünün önünde defans oyuncusunun kaleci gibi eliyle müdahale etmesine rağmen göz göre göre penaltı çalmamıştır. Sizlerin verdiği kararlar bizlerin hakkını ve emeğini bizden alıp başkasına vermenizle vukuu bulmaktadır.

2 maçta da elimizden aldığınız 4 puan ligin sonunda hem ligin kaderini hem kulübümüzün ligdeki kaderini önemli ölçüde etkileyecek puanlardır.

Görüntüleri sizlerle paylaşıyor, kararı futbol kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.