TFF 3’ncü Lig 4’ncü Grup’ta zirveyi yakından ilgilendiren maçta Alanya Kestelspor, Milli Egemenlik Stadı’nda Sebat Gençlikspor’u konuk etti. Maça ev sahibi ekip Kestelspor, hızlı başladı. Kestelspor, 2’nci dakikada Hazarhan Karaca ve 5’nci dakikada Enes Küç’ün kaydettiği gollerle maçın daha başında 2-0 üstünlüğü yakaladı. 

Konuk ekip etkili ataklarla gol ararken, 25’nci dakikada Berkay Arı’nın hatalı pasında kaleci Murat Can, rakibine temasına hakem Özgür Reha Alıcı penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Önder Selimoğlu, farkı 1’e düşüren golü kaydetti. 

Farkın 1’e düşmesinden 4 dakika sonra bu kez elle oynama gerekçesiyle hakem, Kestelspor aleyhine 2’nci kez penaltı kararı verdi. Topun başına ilk penaltıyı kullanan Önder Selimoğlu bir kez daha geldi ve eşitlik golünü kaydetti. 

ALANYA, BAŞKENTTE KAMPA GİRDİ ALANYA, BAŞKENTTE KAMPA GİRDİ

Penaltı kararlarına şiddetli itirazı sonrası Alanya Kestelspor teknik direktörü Yusuf Tokaç, hakem tarafından tribüne gönderilirken, 45’nci dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Emre Tosun, Kestelspor’u yeniden skor üstünlüğüne taşıyan golü kaydetti. İlk yarıyı A.Kestelspor, 3-2 önde geçti.


Maçın 2’nci devresine Alanya Kestelspor, 2 oyuncu değişikliği, konuk ekip Sebat ise tek oyuncu değişikliği ile başladı. İki takımında pas organizasyonlarıyla atak denediği bu devrede hakem bir penaltı düdüğü daha çaldı. Maçın 55’inci dakikasında rakip ceza sahasına çalımlarla giren Enes Küç, düşürüldü. 

Kazanılan penaltıyı Samet Bulut kullandı. Samet, farkı yeniden 2’ye çıkaran gole adını yazdırdı. Zaman zaman gerginleşen maçın 65’inci dakikasında birbiriyle sert müdahalede bulunan Kestelspor’da Enes Küç’e ve Sebat Gençlikspor’da Murat Kan’a doğrudan kırmızı kart çıktı ve dışında kaldı. 

Maçın kalan bölümünü her iki takımda 10’ar oyuncu ile tamamlarken, zamanı eriten Kestelspor, evindeki maçı 4-2 kazandı. Kestelspor, bu galibiyetle puanını 27’ye yükseltti ve playoff potasındaki yerini korudu. -