Tarihinde ilk kez Süper Lig’de liderliğe yükselen Alanyaspor, milli maç nedeniyle lige verilen aranın ardından evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Alanyaspor Kulübü İkinci Başkanı Kamil Köseoğlu, takımın bugünkü konumuna çok uzun süre hazırlanarak geldiklerini söyleyerek "Bu bir şans değil. Tabii ki liderliği ilk 3 hafta beklemiyorduk ama şu bir gerçek ki Alanyaspor olarak süper ligde çok iyi bir altyapı kurduk. Takımın ana çekirdek yapısının temellerini hep birlikte attık. Kendimize göre bir transfer politikası izledik. Alanyaspor bünyesinde oluşturduğumuz bir transfer komitesi ile özellikle Avrupa'da başarılı olmuş, isimsiz genç arkadaşları kadromuza katarak güçlendirdik. 
LİGDE ZOR GÜNLER GEÇİRDİK
Süper lige ilk çıktığımızda düşme adayı olarak gösterildiğinin altını çizen Köseoğlu, “Ama yönetim ve çekirdek kadroda bulunan arkadaşlarımızla 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig’de tecrübeli yıllarımız geçti. Bu takım geriye baktığımızda Süper Lig’e gelmeden önce 5 yıl içinde 2 şampiyonluğu 3 play-off’u var. Bu şu demektir, o zorlu yıllarda bulunan kadromuz tecrübelendi. Futboldan gelen arkadaşlarımız da olduğu için bu başarı tesadüf değil.” dedi.
HEDEF ÜST SIRALAR
Köseoğlu, “Hedefimiz UEFA ama bu sürpriz değil. Bunu söylerken teknik ekip ve futbolcularımıza güvenerek söylüyorum. Üst sıralarda bulunmak bizi şaşırtmıyor ama şimdilik, ‘birincilik bizi şaşırtmadı’ desem de yalan olmaz.” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞARAK OLDU
Köseoğlu, “Yunan milli takımının 2 oyuncusu aldık. Kaleci transferimiz için başkanımız özellikle Portekiz’e gitti. Tesadüf görülen birçok şey çalışılarak oldu.” 
ALANYASPOR-FENERBANÇE MAÇINA DAVET
Köseoğlu, Süper Lig’de bulundukları 3 yılda Alanya halkından destek aldıklarını ancak başarı oranına göre bunun yeterli olmadığını ifade ederek şunları söyledi. “4. hafta Fenerbahçe’yi konuk edeceğiz. Belki stat dolacak ama biz istiyoruz ki diğer maçlarda da aynı ilgiyi görmek istiyoruz. Gelip bilet, kombine alarak da maddi destek olsunlar. Ricamız isteğimiz de bu. Alanya halkı bunu yapacak güçtedir." dedi.