Geçtiğimiz yıllarda her gün en az 3 bin kişinin rafting yaptığı Köprülü Kanyon'da bu sayı oldukça düştü. Kanyon'da 36 adet Rafting işletmesi bulunurken, işlerin sıkıntılı olması ve müşterinin azalması Rafting işletmecilerin bu yılki hayallerini de yok etti. Ne yapacaklarını şaşıran çok sayıda Rafting İşletmesi pazarlamayı başta Antalya ve çevresi olmak üzere yurt içine çevirdi ve fiyatlarda indirime gitti. 
Bu arada Rafting yapılan nehirde yaşanan Balık ölümleri ise rafting yapanların canını sıkmaya devam ediyor. Çok sayıda ölü balık nehir kenarına vururken, Rafting İşletmelerinin sahipleri ve Rafting yapanlar bu konunun çözülmesini bekliyorlar.
Tarzan Rafting Sahibi Şeref Koca " İşlerimiz oldukça düştü"
12 yıldan bu yana Tarzan Rafting'in işletmeciliğini yapan Şeref Koca, işlerin bu yıl istendiği gibi gitmediğini söyleyerek değerlendirmelerde bulundu: "Bu yıl işler oldukça kötü gidiyor. Geçtiğimiz yıllarda Rafting turlarımızı en çok Ruslar tercih ediyordu. Ancak bu yıl Ruslar yok. Ruslar gelmeyince de Rafting turları bir hayli düştü. Geçen yıl Köprülü Kanyon'da 36 adet Rafting işletmesi günde 3 bine yakın kişiye rafting yaptırıyordu. Her yer cıvıl cıvıldı. Ancak bu yıl bu rakamların üçte birini bile bulmak zor. Örneğin biz geçtiğimiz yıl ortalama her gün 50'ye yakın misafiri Raftinge çıkarırken bu sayı bu yıl en çok 16 oldu. Bu da bizleri sıkıntıya sokuyor. Pazarlamada rotamızı başta Antalya olmak üzere Yurt içine çevirdik. Durumlar iyi gitmiyor. Umarım krizler çözülür ve Köprülü Kanyon'da eski günlerimize döneriz. Her şeye rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl sıkıntılı geçiyor ama umarım gelecek yıllarda bu sıkıntıları aşarız" dedi.
Halil Öncü " Köprülü Kanyon'da bir sessizlik hakim"
Bölgede incelemelerde bulunup nabız yoklayan turizm yazarı Halil Öncü ise yaptığı açıklamada, " Geçen yıllarda Köprülü Kanyon'a defalarca geldim. Her geldiğimde bir hareketlilik ve heyecan görüyordum. Ancak bu gelişimde bu heyecanı ve canlılığı maalesef göremedim. Konuştuğum çok sayıda Rafting işi yapan kişi işlerinin iyi gitmediğini ve geçen yılları aradıklarını söylediler. Bu arada az da olsa Rafting için gelenlere baktığımda ise daha çok Antalya ve bölgesinde yaşayanların Rafting yaptığını gördüm. Çok sayıda rafting işletmesinin çalışmadığını çalışanlarında müşteri azlığı nedeniyle morallerinin bozuk olduğunu tespit ettim. Krizin çözülmesini bekleyen ve işlerinin eski günlerine dönmesini bekleyen çok sayıda Rafting İşletmesi ise pazarlama rotasını Antalya ve bölgesine çevirmiş" dedi.
Eşiz bir doğa güzelliği ve adrenalin dolu bir yolculuk!
Köprülü Kanyon'da 13 km.lik bir rafting alanı var. İsteğe göre bu turlar daha da uzatılıp, daha da kısa hale getirilebiliyor. Kanyon Milli Parkı'nın yayıldığı geniş alan içinde, çok sayıda köy boyutunda dağ yerleşkesi de yer alıyor. Rafting turu boyunca dere kenarında hem resim çeken hem de piknik yapan çok sayıda bölge insanına ve köylüsüne de rastlıyorsunuz. 13 km.lik parkurda birbirinde eğlenceli ve zorlu yaklaşık sekize yakın şelaleden geçen botlar ile yapılan Raftingde zaman zaman verilen molalarda yemyeşil doğa içerisinde yerden çıkan heybetli suları, animasyon eğlencelerini, karşılıklı gelinen botlarla su savaşları ile yaşanan heyecan ise görülmeye değer.