Çalık ise şahıs hakkında yasal haklarını kullararak savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün basın açıklaması yapan Çalık şunları ifade etti. 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle yapmış olduğumuz konuşma esnasında iki şahış tarafında hem şahşıma hem partime sözlü, fiziksel saldırı ve hakarete maruz kalmıştım. Bugün bu davanın ilk duruşma günü olması nedeniyle Yüce Mahkemenin önüne çıkmış bulunmaktayım. Aslında bugün ki  davaya çok önemli hazırlıklar yaparak gelmeyi düşünmüştüm fakat Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde  Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi " Şahsıma yapılan hakaretleri bir kereye mahsus olmak şartıyla affediyorum" diyerek şahsına ve ailesine yapılan hakaretlerden ve açtığı tüm tazminat davalarından vazgeçmiş olması benim içinde bir örnek oldu.
HARAKETİ AFFEDİYORUM
15 Temmuz birlikteliği ve yeni kapı ruhu kaybetmeden bende ak partiye ,şahsıma yapılmış bu sözlü saldırı ve hakareti affediyorum. Biz bu ülke de ne şort giydiği için tekme atılan kadın, nede sela okuttuğu için tekme atan kadınlardan ma olmayacağız. Birlik ve Beraberliğimize kastetmek isteyenlere gereken cevabı verebilecek güçteyiz.
Bunun en bariz örneğini de 15 temmuz gecesi çarşafını giyip direksiyonun başına geçen Şerife Boz ve bir bacağını kaybeden Derya Ovacıklılar ve başı gövdesinden ayrılan kadınımız bu ülkenin ,gerçek sahipleridir. Son olarak şunu belirtmek isterim ki bende tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir kereye mahsus olmak kaydıyla Haklı olduğumuz bu davadan vazgeçiyorum. Bizde yeni kapı ruhunu ve ülkemizdeki birlik kardeşlik ruhunu pekiştirmek istiyoruz. Düşmanlıklar ve şiddet son bulsun istiyoruz