Baharın son günlerinde başlayan yayla göçü kapsamında yola çıkan Yörükler, yaklaşık 10 günlük yolculuğun ardından Gündoğmuş ilçesindeki Eğrigöl Akdam Yaylası’na ulaştı. Burada 4-5 ay geçiren Yörükler, küçükbaş hayvanlarını doğal meralarda otlatarak yaz dönemini tamamladı.

Havaların değişmesiyle birlikte yeniden yola koyulan Yörük aileleri, hayvanlarıyla birlikte Alanya’nın sahil kesimlerine doğru ilerliyor. Geleneksel yaşam biçimlerini sürdüren Yörükler için bu göç, yalnızca mevsimsel bir hareketlilik değil, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel mirasın da önemli bir parçası olmayı sürdürüyor.

Engin Alan Paşa’dan Alanya ve Gazipaşa’ya Teşekkür
Engin Alan Paşa’dan Alanya ve Gazipaşa’ya Teşekkür
İçeriği Görüntüle

Toroslar’dan sahile uzanan dönüş yolculuğu, bölgenin köklü Yörük kültürünü ve hayvancılığa dayalı yaşam geleneğini bir kez daha gündeme taşıyor.