GENEL

Tosun Değil, Adeta Bir Dev! Alanya’da 430 Bin TL’ye Alıcı Buldu

Kurban Bayramı öncesinde Alanya’daki kurban pazarlarında hareketlilik zirveye ulaşırken, rekor bir satış da dikkat çekti. Oba Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında sergilenen 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki devasa tosun, tam 430 bin TL’ye alıcı buldu

Alanya’nın en iri büyükbaş hayvanlarından biri olarak dikkat çeken tosun, görenleri hayrete düşürdü. Kurbanlık satışını gerçekleştiren üretici Zeki Tuç, bu özel hayvanı kendi çiftliklerinde büyük özenle yetiştirdiklerini belirterek, “Beslenmesini düzenli olarak arpa ve özel yemlerle yaptık. Bu yıl kurbanlıklarımız arasında en çok dikkat çeken hayvan buydu. 1 ton 300 kiloya ulaştı ve 430 bin TL’ye satıldı” dedi.

Öte yandan pazarda kurbanlıklar için yapılan kıyasıya pazarlıklar da renkli görüntülere sahne oldu. Alanya’da büyükbaş kurbanlıklar 60 bin TL’den başlayarak 400 bin TL bandını aşarken, küçükbaş hayvanlar 10 bin ila 30 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Hayvan üreticileri ise yem fiyatlarındaki artışa rağmen ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiriyor.