Söbüçimen Yaylası, Eğriöl'ün güneyine 5 kilometre uzaklıktadır. Gündoğmuş'a 46 kilometre, Antalya'ya 192 kilometre, Korualan'a 31 kilometre, Hadim'e 48 kilometre ve Konya'ya 173 kilometre uzaklıktadır. Söbüçimen Yaylası, 10 kadar köyün ortak kullandığı Geyik Dağları Doruğu'nun doğusunda bulunan oldukça uzun ve geniş sayılabilecek bir yayladır. 
Yayla, denizden yaklaşık 2150 metre kadar yüksektedir, yazları yoğun bir şekilde hayvancılık yapılır. Eğrigöl’ün güney sahası çayır, çimen kaplı bölümüyle iç içedir. Geniş otlaklarda atlar, keçi ve koyun sürüleri yayılıyor. Yörede bulunan çok sayıdaki pınardan kaynayan sular otlağın ortasından menderesler çizerek kıvrıla kıvrıla Söbüçimen yaylasına doğru akıyor. Bir zamanlar yağlı güreşlerin yapıldığı alandan sonra Yanıklar’ı ve Yeroluk Pınarı’nı geçip Kubuşlar Yaylası’na, oradan da Eğribel Yaylası yol sapağını geçerek, tarihi bir yerleşim olan Seyricek Yaylası’na ulaşılıyor. 
Mayıs Ayı; Söbüçimen yaylasının en güzel ve bol su veren ayıdır. Dağlarda karların erimesiyle her yer menderes kıvrımları ve yakınına yaklaştıkça muhteşem yansımalar; dağları ters düz etmiş, işte siz dağlar bu kadarsınız dercesine nazire yapıyor. 
Çayır çimen rengine bürünmüş, çimen yeşili akan kıvrımlı menderes suların görüntüsü Toros kurbağası ile tam uyumlu muhteşem bir panorama sunuyor. Üzerinde Söbüçimen otlaklarına geçişi sağlayan tahta köprüler bile bu ayda sulara yenik düşmüş. 
Burası, bu olağan üstü büyülü güzellikteki alan; Alanya’nın Akdam ve Türkler köylülerinin yaylasıdır. Söbüçimen yaylasıdır burası, gerçekten sadece Söbü bir alan olup, ortasından kıvrımlar çizen bir su akıyor, etrafında su kaynakları, çayırlarda otlar, eşekler, sığırlar otluyorlar. Kudretli Doğa Ana her Yörük obasına, yurduna bu kadar cömert davranmamış, ancak kıymeti biliniyor mu? sorgulanmaya muhtaçtır! 
Söbüçimen yaylası oldukça ilginç doğa oluşumlarına ev sahipliği yapan bir vadi. Sularıyla Alara ve Göksu çaylarını besliyor. Söbüçimen yaylasının ot yeşili suları çayırların içinden kaynayarak çıkıyor. Güney batı yönüne doğru akıp, ilginç oluşumlu düdenlere giren sular Alara çayına akıyor. Güney doğu yönüne doğru kıvrılan sular ise yine saklı düdenlere girip, dağın arkasından yeniden kaynayarak Göksu çayının ana kaynağını oluşturuyor. 
Göksuya giden derenin ilk çıkışı, düdene girişi ve dağın arkasından yeniden fışkırarak çıkışı Göksu olarak heybetli güzelliğini sergiler. Kudretli Doğa Ana bu bölgede insana zevk veriyor, mutluluk veriyor, bakmasını bilene bilgi veriyor.
Çekimlerimiz esnasında; Söbüçimen'den Giği dağının bebekleri bizi bir kez daha doğanın derinliklerine doğru yolculuğa çıkardı. Burada ufuktan bir kez daha bakıldığında, tüm yorgunluğa elveda ediyor insan! Çekimlerimizde doğanın haşmetli yaratıcılığına tanık olmak ve kayda almak ve görmek! Burada hep aynı kalsın düşü ile Giği dağının çayırı, çimeni, börtüsü, böceği, karlı zirveleri, mor sümbüllü çiçekleriyle, çiğdemleriyle ve göçerleriyle bir bütün bozulmasın diyoruz.
Söbüçimen Yaylası, Akdeniz Bölgesi, Antalya İli, Gündoğmuş İlçesi'ndedir. Söbüçimen yaylası Geyik dağlarının doruğunda bulunan oldukça uzun ve geniş bir yayladır. İnsanlar artık; şehrin gürültüsünden, betonlaşmadan kaçıp, yazları yörükler gibi yaylalara gitmeye başladılar. Yaylaların havası insanlara huzur veriyor. Kendileriyle baş başa kalabilme imkanı sağlıyor. Söbüçimen Yaylası Gündoğmuş ve Alanya halkı için çok önemlidir. Karla kapanan yayla yolu her yıl Nisan ayında açılır, çekimlerimiz esnasında, Mayıs ayında bile yaylada karın hakimiyeti sürüyordu.