Erdem, yabancıya mülk satışları ve kira artışları arasındaki ilişkiye dair yapılan yorumların yanlış olduğunu belirterek, bu durumun yabancıya mülk satışlarına bağlanmasının büyük bir hata olduğunu vurguladı. Ayrıca, yabancıya mülk satışlarının Türkiye ekonomisine sağladığı katkının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında Erdem, Alanya ve Antalya gibi turistik bölgelerin mülteci ikametine kapatılmasının, bölgenin turizm açısından gelişimi için büyük bir avantaj sağladığını belirtti. Hükümetin aldığı bu kararların, Alanya ve benzeri turizm bölgelerinde güvenlik sorunlarını azaltarak uluslararası ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ettiğini söyledi. Erdem, “Bölgemizin turizm kimliğini korumak ve geliştirmek için devletimizin aldığı kararlara her zaman destek verdik,” ifadelerini kullanarak yabancı turist ve yatırımcıların bölgeye katkısına dikkat çekti.

Yabancıya mülk satışlarının ekonomiye olan etkilerinden bahseden Erdem, “Yabancıya mülk satışları, milli ekonomimize direkt 2,5 milyar dolar döviz girdisi sağlıyor. Yabancı yatırımcıların insani ve sosyal harcamalarıyla birlikte bu rakam iki katına çıkıyor,” dedi. Alanya’da yaşayan 48 bini aşkın yabancı uyruklu kişinin bölge ekonomisine katkılarının sürdüğünü vurgulayan Erdem, bu kişilerin Alanya’daki sosyal yaşama da büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Konut fiyatlarının artışıyla ilgili iddialara yanıt veren Erdem, yabancıların genellikle 1+1 tipinde küçük daireler tercih ettiğini, bu nedenle yerel halkın konut ihtiyaçlarıyla doğrudan bir rekabet içinde olmadıklarını belirtti. “Ev fiyatlarının artışında yabancıya mülk satışlarının büyük bir etkisi yok,” diye ekledi.

Özellikle son dönemde yaşanan enflasyon nedeniyle kira fiyatlarının arttığını, ancak bunun bazı fırsatçıların yüksek kiralar talep etmesinden kaynaklandığını söyleyen Erdem, yabancıya mülk satışlarının bu durumla ilişkilendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Erdem ayrıca, yabancıya mülk satışlarının durma noktasına gelmesinin yalnızca inşaat ve emlak sektörünü değil, aynı zamanda gıda, tekstil, otomotiv, beyaz eşya gibi pek çok sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Son olarak, Antalya ve Alanya gibi turizm bölgelerinde uzun yıllardır yabancı uyruklularla uyum içinde yaşandığını hatırlatan Erdem, bu ilişkilerin kentin tanıtımı ve ekonomik katkısı açısından önemine dikkat çekti. “Her bir yabancı uyruklu ziyaretçiyi, bölgemizin fahri tanıtım elçisi olarak görüyoruz,” diyerek, bu durumun Alanya’nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti.

Domatesin Seradaki Fiyatı 20 TL, Marketlerde 55 TL’yi Buldu Domatesin Seradaki Fiyatı 20 TL, Marketlerde 55 TL’yi Buldu

Erdem, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu kriz derinleşmeden çözüm yollarını bulmak gerekiyor; ekonomimize katkı sağlayan yabancıya mülk satışları ile ilgili yorumların daha dikkatli yapılması gerekiyor.”