Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanında yoğunluk olmadığını kaydetti. İstanbul'a inmesi gereken Türk Hava Yolları'dan (THY) 11, diğer uçuşlardan 6 olmak üzere 17 dış hat uçağının Antalya Havalimanı'na indiğini dile getiren Yavuz, iki temel sorunun bulunduğunu bildirdi.
Yavuz, "Bu sorunlardan birincisi, bu uçakların tekrardan İstanbul'a gitmesi lazım, İstanbul'a gidemedikleri için de henüz orası açılmadığı için burada kalıyorlar. Tabi hava yolu firmaları bu yolculara ikram yapıyor, otellerden yer buluyor. Oralara transfer ediyorlar, ağırlıyor. Biraz burada ikamet edecekler." diye konuştu.
Söz konusu 17 uçağın yaklaşık 2 bin 500 yolcusunun bulunduğunu ifade eden Yavuz, şöyle devam etti: 
"Bir de Antalya'ya gelecekken turist getirecek uçaklarda iptaller nedeniyle gelmeyen uçaklar var. Bu gelmeyenler nedeniyle gidemeyen insanlar var. Uçağı iptal olanların havalimanında yoğunluk yapmamaları için otellerden çıkış yapmamaları konularında uyarıldı. Onların da uçakları geldikçe otellerden çıkışı sağlanıp gönderilecek. Bunun dışında önemli bir problem yok."
Yavuz, Antalya'ya turist getirecek dış hat uçuşlarında bugün iptal edilen sefer sayısının 16, iç hatlarda ise 24 olduğunu kaydetti.