banner113

ALANYA'DA BİR DERNEĞİN "PKK SEMPATİZANI" OLDUĞU BİR ÖĞRENCİYE BURS VERDİĞİ İDDİASI SONRA AÇIKLAMA GELDİ!

banner106

Alanya'da öğrenim gördüğü süre zarfında bir dernekten burs aldığı iddia edilen F.Ö adlı şahsın sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütü öven paylaşımlarının ortaya çıkması sonrası gelen tepkiler üzerine Alanya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

ALANYA'DA BİR DERNEĞİN "PKK SEMPATİZANI" OLDUĞU BİR ÖĞRENCİYE BURS VERDİĞİ İDDİASI SONRA AÇIKLAMA GELDİ!
27 Aralık 2022 Salı 15:58

banner108
banner238

ÇYDD Alanya Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada; 

"İlçemizdeki yerel basın kuruluşları tarafından öğrenciliği döneminde ÇYDD Alanya Şubesi’nden burs aldığı belirtilen bir kişinin paylaşımları ve buna yönelik tepkiler haberleştirilmiştir. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına tarafımızca konuya ilişkin açıklama yapılması gereği doğmuştur. Şubemiz, ÇYDD’nin 122 şubesinden biridir ve 1998’den bu yana 24 yıldır Alanya halkı için çok yönlü çalışmalar yürütmektedir. 

Derneğimiz, öncelikli olarak kız öğrenciler olmak üzere ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Bugüne kadar derneğimizden ortaöğretimde 103 bin 387, üniversitede ise yaklaşık 58 bin öğrenci burs desteği almıştır.
Derneğimizden burs almak için temel ölçütler; sosyoekonomik açıdan dezavantajlı gruplarda yer almak, devlet okullarında öğrenci olmak ve Atatürk devrim ve ilkelerine bağlılıktır. 

Derneğimizden burs alan tüm öğrencilerden her dönem başında Cumhuriyet Başsavcılıklarından adli sicil belgesi ve okullarından öğrenim durum belgesi istenir, belgelerini getirmeyen öğrencilerin bursları devam ettirilmez, adli sicilde suç kaydı olan öğrencilere derneğimizde burs verilmez.  Adı geçen kişi, öğrencilik döneminde şubemizden burs almıştır, yaptığımız kontrollerde adli sicil suç kaydı olmadığı ve öğrenim belgesini düzenli olarak sunduğu görülmüştür. Derneğimizden burs alan öğrencilerin hemen hemen hepsi Kredi Yurtlar Kurumu’ndan yani devletimizden de burs almaktadır. 

Dolayısıyla öğrenciye burs vermiş olmak, burs veren kuruma öğrencinin yaşam boyu her eyleminin sorumluluğunu yükleyemez. Adı geçen kişinin paylaşımları öğrencilik dönemine ilişkin değildir, nitekim böyle paylaşımlar yapan birinin derneğimizle ilişkisi olamaz. Bu paylaşımları ve terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz!  Ayrıca şunu da önemle belirtiriz ki öğrenciliği döneminde şubemizden burs almış çok çeşitli siyasi görüşte vatandaşımız vardır, onların öğrencilik hayatı sonrasındaki eylemeleri asla şubemizle bağdaştırılamaz. Bu konunun çarpıtılmasını ve şubemizin hedef yapılmasını asla kabul etmiyoruz. 

Bu yönde bir kaygı varsa öncelikle şubemizle iletişime geçilmesini ve konunun aslının öğrenilmesini beklerdik. Böyle davranılmadı, tamamen yanlı,itibarsızlaşmak için yazıldı. Bu konudaki yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel nitelikleri, ulus devlet yapısı ve çağdaş geleceği konusundaki kararlı tutumumuzu ve bu amaçtaki çalışmalarımızı Türk ulusu çok iyi bilmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." denildi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.