Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde 24 Kasım 2021'de oturduğu apartmanın 6'ncı katından düşerek ölen henüz bir yıllık evli 29 yaşındaki Gamze Yağlıoğlu'nun intihar ettiği öne sürüldü. Ancak genç kadının, eşi Alper Yağlıoğlu (28) tarafından balkondan itildiği ortaya çıktı. Savcı hazırladığı iddianamede Yağlıoğlu'nun "Eşi öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanmasını talep etti. İddianamede genç kadının saat 20.52.03'te düştüğü, eşinin saat 20.53.42'de site giriş kapısından dışarı çıktığı, arada sadece 1 dakika 39 saniye fark bulunduğu için düşme anı ile olay yerini tesadüfen terk etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda Gamze Yağlıoğlu'nun sol el tırnaklarından alınan 2 parçada eşi Alper Yağlıoğlu'nun DNA'sı tespit edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ALANYA'DA KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA ALANYA'DA KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA

Alper Yağlıoğlu'nun eşini balkondan iterek öldürdüğü, evden çıktığı, kısa bir süre sonra geri geldiği, yaklaşık 6 dakika sonra eşinin cesedinin yanına gittiği belirtildi. Alper Yağlıoğlu'nun daireye çıkış, daireden iniş ve cesedin bulunduğu yeri eliyle koymuş gibi bulmasının 6 dakika içinde olmasının mümkün olmadığına yer verildi. Olaydan sonra Alper Yağlıoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ALPER YAĞLIOĞLU, SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Tutuklu bulunan Alper Yağlıoğlu'nun, Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada karar duruşması yapıldı. Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Alper Yağlıoğlu SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken salonda avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı yargılamanın sonuna gelindiğini belirterek taraflardan son savunmalarını yapmalarını istedi. Tutuklu sanık Alper Yağlıoğlu savunmasına eşinin kaybından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek cinayet suçlamalarını reddetti. Asla yapmayacağı bir suçlamayla karşı karşıya kaldığını belirten Alper Yağlıoğlu, "Acımı yaşamayı düşünürken bu suçlamayla karşılaştım. Gamze ile 12 yıldır birlikteydik ve öldürmem için hiçbir gerekçe yoktu. Bu suçlamalardan dolayı utanıyorum. Suçsuzum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.
ANNESİ: İNDİRİMSİZ CEZALANDIRILSIN

Öldürülen Gamze Yağlıoğlu'nun annesi Neşe Kıraç kızının itilerek ölümüne neden olan Alper Yağlıoğlu'nun en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Avukatları Erkan Yücel Dönmez, Ramazan Dönmez ve Bilge Savran olayın itilme olduğunu maddi deliller ile ortaya konduğunu belirterek sanığın indirimsiz cezalandırılmasını talep etti. Son savunma ve sözlerin ardından mahkeme kara için duruşmaya kısa bir ara verdi.

MAHKEME: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDU

Verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Gamze Yağlıoğlu'nu iterek ölümüne neden olan eşi Alper Yağlıoğlu'nu"Eşi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme sanığın olaydan hiçbir pişmanlık duymaması nedeniyle indirim uygulamadığını kaydetti. Kararın ardından sanık Alper Yağlıoğlu büyük şok yaşadı.
ANNE 'İLK KEZ BU GECE RAHAT UYUYACAĞIM'

Anne Neşe Kıraç cinayetin ardından ilk kez gece rahat uyuyacağını söyledi. Kızı Gamze'nin 2011 üniversite sınavında ilk 4 bin öğrenci içine girdiğini belirterek, "Gamze Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler İngilizce bölümünü kazandı. Tam burslu okudu. 2016'da birincilikle bitirdi. Ardından ABD'de Southern İllions Aniversitesi, Almanya'da Bremen Üniversitesi'de eğitim aldı. İngilizce, Almanca, Fransızca'yı anadili gibi biliyordu. Dünyanın en saygın kuruluşlarında görev aldı. Stajını Beyaz Saray'da yaptı. Kızım cinayete kurban gitti. Gamze hayat dolu, hayalleri olan bir kızdı. Mahkemenin kararı yüreğimdeki ateşi biraz hafifletti. Kızım geri gelmeyecek onun ateşi ben ölene kadar yüreğimde sürecek. " diye konuştu.