ALANYA'DA SEZON ÖNCESİ UYUŞTURUCAYA KARŞI YOĞUN SAVAŞ BAŞLADI ALANYA'DA SEZON ÖNCESİ UYUŞTURUCAYA KARŞI YOĞUN SAVAŞ BAŞLADI


Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması yapılan mahkemeye Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan sanık Onur T.E. SEGBİS’le katılırken, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

KAZADA ÖLENLERE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİLER”
Duruşmada müşteki avukatı şunları söyledi: “Onur T.E. sarı ışık yanarken kırmızıya gelmeden geçerim zannetti. Bu arada hızını artırması sonucu kazada 3 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan sanığın yakınları mağdurlara başınız sağ olsun bile dememişler. Avukatınız aracılığı ile haber gönderseydiniz. Olmaz mıydı? Bunlar depremzede. Onlar buraya sığınmış. İnsan sorar, suyunuz var mı diye. Bu olayda Onur T.E’nin bilerek taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan tutuklu olarak cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

SANIK, “SUÇU KABUL EDİYORUM” DEDİ
Duruşmada Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, tutuklu sanık Onur T.E’ye, “3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazadan dolayı yargılanıyorsun ne diyeceksin?” dedi. Onur T.E. “Adli Tıp raporlarına inanıyorum. Kendi üzerime atılan suçu kabul ediyorum” diye cevap verdi. 

SANIK AVUKATLARI: RAPORU KABUL ETMİYORUZ

Sanık avukatları müvekkili Onur T.E’nin kırmızı ışıkta geçtiğine dair kamera görüntüsünün olmadığını ifade ederek bilirkişi raporunun kabul etmediklerini söyledi. Sanık avukatları yeterli olmayan bilirkişi raporunun Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini, Onur T.E’nin 8 aydır tutuklu olmasından dolayı tahliyesini, aksi takdirde adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi.

İKİNCİ DURUŞMA ŞUBAT 2024 YILINA ERTELENDİ

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 3 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan tutuklu sanık Onur T.E’nin tutukluluk halinin devamına, eksik evrakların tamamlanmasına ve bilirkişi raporlarının incelenmesine karar vererek üçüncü duruşmayı 7 Şubat 2024 tarihine erteledi. 


OLAYIN GEÇMİŞİ
 Alanya'ya gelen ailenin bulunduğu otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 3 depremzede ve yaralanan 4 depremzedenin, eski milli futbolcu Gökhan Zan'ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Çok üzgün olduğunu söyleyen Gökhan Zan, "Kader, onları orada yakaladı" dedi.

Kaza, dün D-400 yolu Mahmutlar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Emin Zan yönetimindeki otomobil ile T.E.'nin kullandığı hafif ticari araç, kavşak girişinde çarpıştı. İhbarla kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, otomobildeki İnci Güler'in (21) hayatını kaybettiğini belirledi.

Aynı araçtaki Başak Güler (21), Ali Can Güler (23), Ahmet Çınar Zan, Emin Zan, Fulya Zan ve Melis Bade Zan ise ambulanslarla yaralı olarak hastanelere götürüldü. Sağlık durumu kritik olan Ali Can Güler ve Başak Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hafif ticari aracın sürücüsü T.E., jandarma ekiplerince gözaltına alındı