banner113

ALANYA'DA OTEL PERSONELİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN SANIK TAHLİYE EDİLDİ

banner106

Alanya'da otel personeli cinayetinden 25 yıl hapis cezasıyla cezalandırılan Emin G., Yargıtay tarafından hapis cezası bozulup yeniden yargılanarak tahliye edildi.

ALANYA'DA OTEL PERSONELİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN SANIK TAHLİYE EDİLDİ
23 Haziran 2022 Perşembe 10:08

banner108
banner238


Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 15 Haziran tarihinde görülen Yargıtay bozma kararında Murat Acar'ın 14 Aralık 2016 tarihinde öldürülmesi olayında Ahmet H.T. ile birlikte tutuklanan sanık Emin G, ve Ahmet H.T 25'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmışlardı. Emin G.’ye, verilen 25 yıl hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 27 Ekim 2021 tarihli bozma ilamı doğrultusunda yeniden yapılan yargılama neticesinde önce müebbet hapisle cezalandırılması istenen tutuklu Emin G, 10 yıl hapis cezasıyla tahliyesine karar verildi.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 15 Haziran tarihinde görülen yargıtay bozma kararı duruşmasına Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu Emin G, SEBGİS ile katıldı.Sanık Emin G. avukatı öldürülen Murat Acar'ın oğlu Bekir Onur Acar ve avukatı hazır bulundular. Yargıtay Ceza Genel Kurulunun bozma ilamı okunmasının ardından duruşmaya katılan maktul Murat Acar'ın oğlu Bekir Onur Acar, “Bozma ilamını kabul etmiyorum, mahkeme daha önce verdiği gibi karar versin” dedi. Maktul Murat Acar'ın avukatı da “Bozma ilamını kabul etmiyoruz. Hukuken geçerli olmadığını düşünüyoruz. Ayrıca mahkemenizin aynı kararda ısrar etmesinde de yasal olarak bir engel bulunmamaktadır. Önceki kararda ısrar
edilmesini talep ederiz” dedi.Cumhuriyet Savcısı ise “Usul ve yasaya uygun Yargıtay bozma ilamına uyulması kamu adına talep olunur” dedi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 27 Ekim 2021 tarihli bozma ilamı doğrultusunda yeniden yapılan yargılama neticesinde; maktul Murat Acar'ın av tüfeği ile ateş edilmek suretiyle dava dışı sanık Ahmet H.T, tarafından öldürüldüğü olayda sanık Emin G'nün eyleme müşterek fail olarak katıldığı yönünde her türlü şüpheden uzak, somut bir delil bulunmadığı ancak olay gecesi maktul ile birlikte otelde nöbetçi olarak kalan ve aynı iş yerinde gece bekçisi olarak görev yapan sanığın haberi olmaksızın maktulün öldürülmesinin genel hayat tecrübelerine göre mümkün olmadığı, ellerinde ve üzerindeki atış artıklarını izah edemediği ve suç aletini gizlediği sabit olduğundan eyleme yardım eden sıfatı ile iştirak ettiği anlaşılmakla, eylemine uyan 5237 Sayılı TCK 81/1, 39/2-c, 53 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, aşamalarda gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin hükmolunacak hapis cezasından TCK 63 maddesi uyarınca mahsubuna, atılı suçtan katalog suçlardan oluşu, ön görülen ceza miktarının alt ve üst sınırı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” dedi. 

Alanya Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına çıkartıldı. Emin G. Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak Alanya L.Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. Sanık Emin G. son sözünde “Avukatımın beyanlarına katılıyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ederim” dedi.
Sanığın maktule yönelik kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın eyleme katılımının yardım eden düzeyinde katıldığı anlaşılmakla, yardımın faydası ve gerekliliği nazara alınarak sanığın takdiren ve teşdiden 13 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın geçmişi ve sosyal ilişkileri nazara alınarak 1/6 oranında indirim uygulanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına, Sanığa verilen ceza ve tutuklulukta geçirdiği süre nazara alındığında artık ölçülü olmadığı kanaati ile sanığın tutukluluk halinin kaldırılarak Tahliyesine, başka suçtan tutuklu ve hükümlü değilse derhal salıverilmesine karar verildi. Mehmet AL-Gerçek Alanya Gazetesi
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.