Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya patronunu av tüfeği ile öldüren bekçi Eyüp B. tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS'le katılırken, duruşmada ölen Özgür Reisoğlu'nun eşi ve avukatı da hazır bulundu. Duruşmada mahkeme başkanı patronu olan Özgür Reisoğlu'nu tüfekle ateş ederek öldüren bekçi Eyüp B’ye ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklu olduğunu hatırlatıp olayın nasıl olduğunu anlatmasını istedi.

BEKÇİ: DEPREMDE EVİMİ KAYBETTİM

Kargıcak Mahallesi’nde Özgür Reisoğlu'nun inşaatında 8 yıldır bekçilik yaptığını söyleyen Eyüp B. "İnşaatta yatıp kalkıyordum. Elimde tüfekle nöbet bekliyordum. İnşaattan bir çivi bile çalınmamıştır. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde Kahramanmaraş’taki evim yıkıldı. Çocuklarım, ailem dışarıda kaldı. Reisoğlu’ndan para istedim. Bana olmayacak hakaretler ve küfürler ediyordu. Bazen çocuklara telefonla 3-5 bin para gönderiyordu. Allah rahmet eylesin diyorum. Deprem olayından sonra daha çok psikolojim bozuldu. Hastaneye gittim, bana doktorlar sinir ilaçları verdi. Çocuklarım Tekirdağ’a  gitmişlerdi. Orada dışarıda kalmışlar. Ben de kredi çekmek için patrondan çalıştığımı gösterir sigorta kağıdı istedim. Aldıktan sonra bankaya gittim. Bana, ‘Amca sen hiç bankalarla çalışmamışsın. Sana kredi veremeyiz’ denildi. Beni başka bankaya gönderdiler” dedi.  
“JANDARMA BENİ SAHİLDE UYURKEN KALDIRDI”
Bekçi Eyüp B. sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra moralim çok bozulmuştu. İlaçların üzerine 1 litre votka içtim. Sahilde uyuyakalmışım. Beni jandarma ekipleri uyandırdı. Ben de işe gideceğim dedim. Onlar biz seni götürürüz dediler. Beni jandarma karakoluna getirdiler. Ardından cezaevindeyim. Hiç hatırlamıyorum.”  
“EŞİMİ BEKÇİ EYÜP VURMUŞ”
Duruşmaya katılan Burcu Reisoğlu da, “Bana Bilal Erdoğan telefon etti. Abla Özgür beyin parmakları koptu dedi. Ben de Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaralanan eşimin yanına gittim. Ona, bunu sana kim yaptı diye sordum. Dayı yaptı dedi. İnşaatın bekçisi olan Eyüp B. tüfekle ateş etmiş. Yanında o gün demirci ustası Ercan Çelik varmış. Ercan'ın verdiği ifadeye göre, Eyüp B. elinde tüfekle gelerek patronunu sol kasığından vurmuş. Bekçi Eyüp'ten davacı ve şikayetçiyim” diye konuştu. 
İKİNCİ DURUŞMA 15 KASIM’A ERTELENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti olayda görgü tanığı olan Ercan Çelik ve Bilal Erdoğan'ın tanık olarak dinlenilmesine, sanık Eyüp B’nin hastaneden aldığı ilaçların tespitine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek ikinci duruşmayı 15 Kasım’a erteledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 12 Nisan 2023 tarihinde Kargıcak Mahallesi'nde meydana geldi. İlçede müteahhitlik yapan Özgür Reisoğlu (48) ile inşaatta bekçilik yapan Eyüp B. (59) arasında iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Eyüp B. yanında getirdiği av tüfeğiyle, Reisoğlu’nu kasık bölgesinden yaraladı. Reisoğlu, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan şüpheli Eyüp B. ise Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte yakalandı. Şüpheli karakoldaki işlemlerinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mehmet AL-Gerçek Alanya Gazetesi