banner113

ALANYA'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KAZASI. 10 SAAT SONRA KURTARILDI

banner106

Alanya'da yamaç paraşütü yapan turist kuvvetli rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybederek kayalık düştü. Yaralı 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

ALANYA'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KAZASI. 10 SAAT SONRA KURTARILDI
03 Mayıs 2023 Çarşamba 08:43

banner108
banner238

Olay, Alanya Kalesi yakınlarındaki kayalık alanında meydana geldi. Polonya vatandaşı 40 yaşındaki Pablo Wilks adlı turist, Yassıtepe mevkisinden yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Turist bir süre sonra Alanya Kalesi çevresinde havadayken rüzgarın etkisiyle kontrolünü kayalık alana düştü. 
Burada yaralanan turist acı içerisinde bağırarak yardım istedi. 
Kalede geziye çıkan vatandaşların durumu fark etmesinin ardından durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

Ekipler ulaştıkları ve hayatta olduğu belirlenen Pablo Wilks'e ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Bölgeden çıkarmak için kurtarma çalışması başlatılan turistin sarp kayalık alandan hava yolu ile çıkarılmasına karar verildi. 
Destek için bir helikopter, kuvvetli rüzgar nedeniyle yaralının bulunduğu uçurumun kenarına yaklaşamayınca müdahale edemeden geri döndü.
Ekipler hava yoluyla alınamayan turisti deniz üzerinden karaya çıkarmak için sedyeye bağlayarak halat yardımı ile uçurumdan indirmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kayalıkların kıyısına getirilen bota taşınan Wilks karaya çıkarılmasının ardından ambulansa özel bir hastaneye kaldırıldı. Vücudunun birçok yerinde kırıklar tespit edilen turistin hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.