Alanya’da yaşayan binlerce yerleşik yabancı Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü’nün iş birliğiyle geleneksel olarak düzenlenen iftarda buluştu. İlçedeki Emine Özmüftüoğlu Camii avlusunda gerçekleşen etkinliğe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile üyeleri ve Alanya’daki yabancı derneklerin temsilcileri katıldı.

KENDİLERİNİ SAVCI OLARAK TANITAN ŞAHISLAR YAKALANDI KENDİLERİNİ SAVCI OLARAK TANITAN ŞAHISLAR YAKALANDI


İftar programında konuşan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu  yerleşik yabancılara 'Yeni Alanyalı' olarak hitap ettiklerini belirterek, "Bu akşam Alanya'mızda yerleşik olarak yaşayan yeni Alanyalı dostlarımızla iftar soframızda buluştuk. Alanya'da çeşitli dillerden, dinlerden ve medeniyetlerden yaklaşık 130 milletten 54 bin yabancı yerel halkla uyum içinde yaşıyor. Onlarla birlikte olmaktan ve aynı sokakları, aynı evleri, ortak sosyal yaşam alanlarını paylaşmaktan son derece mutluyuz" dedi.

ÖZÇELİK: BİZ ONLARA ‘YENİ ALANYALILAR’ DİYORUZ

İftar programında açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yerleşik yabancılara ‘Yeni Alanyalı’ olarak hitap ettiklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi Alanya 130’dan fazla milletten misafir ağırlamakta. Biz onlara ‘Yeni Alanyalılar’ diyoruz. Bu kutlu gecede onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Müslümanlığımızın ne kadar birleştirici olduğunu onlara gösterebilmek adına onları sofralarımıza davet ettik. Her yıl olduğu gibi bu yıl bu misafirliği başarıyla tamamladık. Bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

İLHAN: BARIŞ, HUZUR VE GÜVENLİK BİR MASADA

Alanya Müftüsü İhsan İlhan ise bu organizasyonun dünyada, yaşanan kaos ortamına güzel bir mesaj olacağını belirtti. İlhan, “Müftülük olarak gelenekselleştirdiğimiz yerleşik yabancılara yönelik iftar programının amacı tamamen Alanyamızın huzur ve güven şehri olduğunu ifade etmek, sevgiyle yaşamanın hayatın merkezi olduğunu anlatabilmek, sevginin paylaşılabildiğini ortaya koymaktır. Bu faaliyetimizin birinci ayağında Belediye Başkanımız, ikinci ayağında Yabancılar Meclisimiz olmak üzere huzur içerisinde yürütmekteyiz. Bu organizasyon dünyada yaşanan kaos ortamına güzel bir mesaj olacaktır. Barışın, huzurun ve güvenliğin bir masa etrafında paylaşılabildiğini göstermektir. Ramazan paylaşmak demektir. Biz bir masa etrafında paylaşmayı ve beraberliği ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

GİGİTASHVİLLİ: İSLAM KÜLTÜRÜNE ÇOK SAYGI DUYUYORUM

Yabancılar Meclisi Rusça ve İngilizce sözcüsü Gürcistan uyruklu Luiza Gigitashvili’de yerleşik yabancı olarak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek İslam kültürüne saygı duyduğunu söyledi. Gigitashvili, “Bu etkinliği her sene düzenliyoruz. Ben İslam kültürüne çok saygı duyuyorum. Buradaki huzuru güveni ve sevgiyi çok iyi ifade ediyor” açıklamasında bulundu.