Alanya'da 2017 yılında açılan ve Damlataş Plajının deniz seviyesinden yaklaşık 300 metre yükseklikteki Alanya Kalesi içerisindeki Ehmedek bölgesine çıkışı sağlanan Alanya Teleferiği ne kadar güvenli?

Konuyla ilgili olarak Manşet Alanya Gazetesinden Hüseyin Kalaycı'nın sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkan vekili Murat Levent Koçak "Antalya’da meydana gelen “Teleferik Kazasında” bir vatandaşımızı kaybettiğimizi, 7 vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim. Mahsur kalan ve yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.Geçmiş olsun Antalya. Meydana gelen teleferik kazası sonrası hemen Alanya teleferikteki yetkililerle görüşmelerimiz oldu. İkazımızı yaptık ve güvenliği içinde görüşmelerimiz oldu. Kontrollerin her zaman yapıldığı bilgisini öğrendik. Bizde ilgili müdürümüze kontrolleri için gerekli talimatlarımızı verdik. Sıkıntımız yok" dedi. 

ALANYA TELEFERİK HAKKINDA
Toplamda 900 metre hat uzunluğuna sahip, 17 kabinle hizmet verecek teleferik, saatte 1130 kişi taşıyacak kapasitede. 

KENDİLERİNİ SAVCI OLARAK TANITAN ŞAHISLAR YAKALANDI KENDİLERİNİ SAVCI OLARAK TANITAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Teleferik 9 milyon euro maliyetle yapılırken, ilçenin bu güne kadar yapılan en büyük projelerinden biri olarak yer alıyor. Dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra plajlarının üzerinden Alanya Kalesi’ne tırmanan teleferik, hem şehrin dokusunu hem de ilçe merkezinde bulunan tüm tarihi dokuyu tek seferde ziyaretçilerinin seyrine sunuyor.  

2012 yılında Bursa merkezli olarak kurulan Teleferik Holding, dağ geliştirme ve teleferik sistemleri başta olmak üzere halatlı taşımacılık sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de ve yakın ülkelerde ulaşım ve eğlence aracı olarak teleferik tesisleri kurmayı hedefleyen Teleferik Holding, 2014’de dünyanın en uzun teleferik hattı olan Bursa Teleferik ve 2017’de Alanya Teleferik işletmelerini hizmete sundu.
Ülkemize profesyonel teleferik yatırımcılığını tanıtan Teleferik Holding, şu ana kadar hayata geçirdiği 50’yi aşkın anahtar teslim proje ve 2 işletmesi ile sektörlerindeki lider konumunu kurulduğu günden beri koruyor.
Alanında dünya çapında söz sahibi olan İtalyan Leitner Ropeways ile yapmış olduğu teknik çözüm ortaklığı, yurtdışı satış imkanları ve kurumsal yapısıyla çalışanlarına gelecek vaat eden Holding, şirket içi eğitimleriyle de kişisel gelişime katkı sağlıyor.

Teleferik Holding, bünyesindeki 160’yi aşkın çalışandan oluşan profesyonel bir ekip ile yüksek teknoloji ve çevre dostu çözümleri bir araya getirerek grup şirketlerinin temel fonksiyonlarını koordine ederken, girişimci yönüyle de yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor.