banner113

ALANYA'YI EN ÇOK MERAK EDEN ÜLKELER AÇIKLANDI!

banner106

Alanya Kent Konseyi olarak Turizmin geleceği açısından veri bazlı çalışmalarına devam ediyor.

ALANYA'YI EN ÇOK MERAK EDEN ÜLKELER AÇIKLANDI!
17 Nisan 2023 Pazartesi 13:40

banner108
banner238

Alanya Kent konseyinden şu açıklama yapıldı. Turizm Çalışma Grubunun yaptığı araştırmada Google’da Alanya’yı arayan ülkelerin başında Baltık ülkeleri gelmektedir. 
Yapılan araştırmada son 30 günde Alanya’yı Google’da arayan ilk 10 ülkeye baktığımızda Litvanya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Letonya, Norveç, Moldova, Rusya, Polanya, Hollanda gibi ülkeler gelmektedir. 

Son zamanlarda internet ortamında Alanya arama verileri ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Özellikle Baltık ülkeleri ve İskandinav ülkelerinin ilk sıralarda görünmesi sürpriz olmasa gerek. Halen bu bölgeler için tatil imkanlarını değerlendirilecek yerler arasında ön sıralardaki yerimizi koruyoruz.

Ancak diğer taraftan hem yaşanan deprem hem de ülke içinde oluşan seçim havası ilgilerini çekiyor. Bu arada NATO üyelikleri ile ilgili gelişmelerde Finlandiya ve İsveç basınında fazla yer bulunca buralarda ne olduğunu daha fazla merak eder hale geldiler. 

Her şeye rağmen Rusya’nın sıralamada olması ve artan bir talebin olduğu Polonya’nında Alanya’yı internet ortamında daha fazla sorguluyor olması bu ülke vatandaşlarının halen bölgemizi en uygun tatil seçenekleri içinde gördüğünün bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Yapılan planlamalar ve gelen bilgiler doğrultusunda tereddütleri içinde barındırsa da listedeki ilk 10 ülkeden aldığımız misafir sayısının bölge ekonomisine katkısının önemli olacağını öngörebiliriz.     


banner109

Etiketler; #baltık ülkeler
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.