banner113

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ARI, ALANYA ATATÜRK EVİNİ GÜNDEME GETİRDİ: YA AÇIN, YA DA RESTORE EDİN!

banner106

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI Antalya Alanya’nın tarihi yapılarından olan Alanya Atatürk evi müzesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uzun zamandır restorasyon yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ARI, ALANYA ATATÜRK EVİNİ GÜNDEME GETİRDİ: YA AÇIN, YA DA RESTORE EDİN!
23 Kasım 2022 Çarşamba 12:19

banner108
banner238

Arı açıklamasında “Atatürk’ün Alanya’ya ziyaretinde konakladığı Tevfik Azakoğlun’a ait olan ev Bakanlığınıza bağışlamış ve sonrasında müze haline getirilmiştir. Ancak Alanya Atatürk Evinin uzun süreler tadilat yapılmadan atıl durumda olduğu kamu tarafından bilinmektedir. Bakanlığız tarafından Mayıs 2020’de restore edilecek gerekçesi ile kapatılan yapı 2,5 yıldır ziyaretçilerine kapalı durumda olduğu bilinmektedir ya açın ya da restore edin. Atatürk Evi Alanya halkının ve ziyaretçilerinin görmesi için bir an önce tamamlanarak ziyarete açılmalıdır.” İfadelerini kullandı.


CHP’li Cavit ARI Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy’a şu soruları yöneltti: Bakanlığınızca yapının restorasyonu için planlamanız var mıdır? Alanya Atatürk Evi Müzesinin restorasyonunun yapılmama gerekçesi nedir? Bakanlığınız tarafından Atatürk Evi Müzesi’nin restorasyonu yapılmayacaksa ziyaretçilere tekrar açılacak mıdır? 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.