KOMŞU İLÇEYE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ KOMŞU İLÇEYE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Demirci "Herkese eşit uzaklıkta, kent suçlarına müsamaha göstermeyen, düzenli, disiplinli, planlı, kimlikli ve kurallı bir kent yönetimi bekliyorum.
Bugün Alanya Belediyesi sayfasındaki haberi okuyunca 2023 yılı nisan ayında belediye meclisinde yaptığım ve kısmen aşağıda alıntıladığım konuşmam aklıma geldi ve umutlandım.
"Maalesef kent disiplini konusunda Alanya kaybeden bir şehir. Kent imajı ve kalitesinden çok şeyler yitirdik.
İmarsız ve kaçak yapılaşma, ruhsata aykırı eklentiler, açık ve yeşil alanların işgal edilmesi ya da kiraya verilmesi gibi kent suçları gırla gidiyor.

Artık Alanya’da kaldırımlardaki işgallerden dolayı güvenli yürüyebilmek imkânsız. 2 metrelik kaldırıma masa atanlar mı ararsınız, tavla oynayanlar mı? Kaldırımlar sadece dükkânların işgali altında değil, bir o kadar da araç var, elektrikli skuterlar var, motosikletler var, park etmiş araçlar var. Bisiklet yollarını bisikletler değil, motosikletler kullanıyor.  Yol kenarlarındaki genel otopark alanları  dubalarla kapatılıp, valeler vasıtasıyla özel otopark olarak kullanılıyor. 
Önce kaldırımların üzerine gölgelikler yapıldı. Şimdi bu gölgelikler kışlık çadır haline getirildi. Önceden pazarından manavına kadar tüm dükkânlarda etiket varken bugün maalesef hiç bir dükkânda ve hatta pazarda etiket yok. Alanya seyyar satıcı cenneti oldu. Üstelik belediye eliyle. Maalesef hiç bir konuda yeterli denetim yok...."