İŞTE O PAYLAŞIM

KENDİNE CEZA KESEN TRAFİK  POLİSİ   MUSA KALAYCI...
Geçtiğimiz günlerde ani bir kalp krizi sonucu hayata veda etti.
Kendisi Kırşehir ilimizdendi. Cenazeside isteği üzerine memleketine defnedildi. Taziyesi Alanya'da yapıldı. Çok sayıda  insan ziyarete geldi ve başsağlığı dileklerinde bulundu.
Çok sevdiğim arkadaşım ve aynı zamanda ATV Alanya  televizyonunda bir süre görev yapan HÜSEYİN  KALAYCI 'nında  babası ''Musa Kalaycı.''
Taziye yerinde uzun süre kendilerine eşlik ettim, dua üstüne dualar yapıldı, gelen  kişilerin konuşmalarına kulak  misafiri oldum. Her gelen kişi Musa amca için, "Allah rahmet  eylesin, çok  iyi adamdı, güler yüzlü, dürüst, hayatı boyunca hiç bir  kimseyi kırmamış, şefkatli, cana yakın, her gördüğüne selam veren, devletine aşık bir insandı" gibi güzel ve kulağa hoş  gelen sözlerle anılıyordu.
Tam karşımda Musa amcanın büyük oğlu bankadan emekli ORHAN KALAYCI oturuyordu. Ortalık biraz sakinleşmişti. Birden bire ORHAN elini cebine attı ve Servet Abi, ''İşte benim babam'' bu dedi. Bir makbuz çıkararak bana uzattı. Önce ne  olduğunu anlamadım.. Bir ceza makbuzuydu. ''Nedir bu diye sordum''., İyice bak abi dedi. Ne  göreyim ki, kendi kendine  ceza  kesmiş bir adamın ''trafik cezası'' makbuzuydu. Hayretler içinde kaldım. Hikayeyisi nedir  diye sordum ORHAN  KALAYCI'YA O da hikayeyi şöyle  anlattı. 
Servet abi, benim babam 1970  yıllarda Isparta'da  trafik  polisliği görevi  yaparken, koltuğunun altında bir CIRCIR ÇANTASI ve  içinde birde trafik ceza makbuzu  vardı. Her gün trafik cezasından kestiği paraları, toplar, çantasına koyar ve kestiği makbuzlar ile birlikte vergi dairesine paraları teslim ederdi.  O günün şartları böyleydi. 
Bir gün kestiği cezaların toplamı ve makbuzun  karşılığı bir birini tutmaz ve 45  TL  fazla  para  çıkar. Babam  birden bire  şaşırır, nasıl  olurda bu  para  fazla çıkar, istese parayı cebine katar ve yoluna devam  eder.. Hayır kesinlikle olamaz.  Bir  çözüm bulması  gerekir MUSA amca, tutar kendi kendisine o anda  45 TL trafik cezası keser ve devlete paranın tamamını  öder ve Tüm yükümlülüklerini yerine getirir. Yıllar sonra  ortaya çıkar ve  Musa amca evlatlarına bu makbuzu hediye eder ve derki; Evlatlarım işte sizin babanız  bu. Siz de benim yolumdan gidin. Hak yemeyin. Devletimize, milletimize sahip çıkın der..
İşte ibret alınacak, yaşanmış gerçek bir hikaye. Umarım anlayan  anlamıştır. Bir kez daha nurlar içinde yat MUSA KALAYCI  mekanın cennet olsun, seni rahmetle anıyoruz,..
Seni bizler bundan böyle KENDİNE TRAFİK  CEZA KESEN bir polis  memuru olarak anmaya  devam edeceğiz" dedi.

Emekli Polis memuru Musa Kalaycı'nın cenazesi Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı. 

Rahmetli Musa Kalaycı, Manşet Alanya sahibi Hüseyin Kalaycı'nın babasıydı.