Peyzaj Mimarı Nuriye Bilgiç şunları söyledi.
Alanya merkezli Goldcity Hotel, Kargıcak mahallesinde tepelik geniş bir alan üzerine inşa edilmiş kuzeyinde muz bahçeleri ve FİFA standartlarına  sahip iki büyük futbol sahasına sahip bir tesisimizdir.

Tesis bünyesinde yer alan ağaç çalı gibi bitkilerin budama atıkları kesilen çimler bakım gören muz ve meyve atıklarının değerlendirilmesinde ve geri dönüşümü sağlamak amaçlı dal öğütme makinesini hizmete aldık.

Burada parçalanan ve öğütülen malzemeler kurumuş  yaprak toprak ve hayvan gübresi ile karıştırılıp sulaması yapılmakta ve büyük yığınlar haline getirmekteyiz. Atıkların komposta dönüşmesi yaklaşık 6-8 ay sürmekte olup bu süreçte oluşan yığının sıcaklığı ve nem takibi yapılarak fermantasyonu ve olgunlaşması sağlanıyor.

Olgunlaşan bu malzemeler doğaya geri dönüşümü sağlanarak tekrar peyzaj alanda bahçelerde bitki besin maddesi ve toprak düzenleyicisi olarak kullanıldığı gibi kimyasal gübre tüketimini de önemli ölçüde azaltmaktadır.
Yaptığımız işlemlerin neticesinde atıklarımızı değerlendirip  tekrar kullanımını sağlayarak  doğaya saygımızı gösteren çevre dostu bir tesis olduğumuzu kanıtlamış olmaktayız.
Ayrıca Peyzaj ve bahçe alanlarında gübre maliyetini  %33 oranında düşürerek bütçemize ve ekonomimize katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.