150 BOŞALTILDI
Rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam eden orman yangını nedeniyle Sapadere, Beldibi ve Apardı Mahallelerinde bulunan 150 ev boşaltıldı.
5 EV YANDI
Yangın nedeniyle saat 15.00 sularında Sapadere Cinalılar mevkiinde 2, Apardı Mahallesi’nde 3 ev yandı.
5 UÇAK
6 helikopter, 5 uçak, 34 arazöz, 60 itfaiye aracı ve çok sayıda orman işçisi yangına müdahale etti
EV SAYISI 10'A YÜKSELDİ
Saat 17. 00 sularında rüzgarın da etkisiyle yön değiştiren alevler, Fakırcalar ve Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'ne de sıçradı. Karadan ve havadan müdahalenin sürdüğü yangında alevlerin ortasında kalan arazöz, otomobil ve motosiklet kül oldu, tamamen yanan ev sayısı ise 10'a çıktı.
MUHTAR: YÜZDE 50'Sİ YANDI
Sapadere Mahalle Muhtarı Hasan Ünal "Havadan karadan her türlü müdahale etmemize rağmen fırtınanın etkisiyle çevre mahallelere doğru yoğunlaştı. Sapadere´nin yüzde 50´si yanmış durumda" 
KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Yangında bir arazöz, bir pikap ve bir motosiklet kullanılamaz hale geldi.
5 İTFAİYE ERİ YARALANDI
Alanya'daki orman yangınını söndürme çalışmaları esnasında biri şoför, 4 itfaiye eri hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri yapıldı.
SABAH SAAT 07.30 İTİBARİYLE YANGIN KONTROL ALTINDA
30 Haziran 2017 saat 12.00 sularında Alanya Sapadere mahallesinde başlayan yangın tam 18 saat bugün sabah saat 07.30 itibariyle yangının kontrol altına alındığı bildirildi. www.mansetalanya.com'un genel yayın yönetmeni Hüseyin Kalaycı, görüştüğü bir yetkiliden aldığı bilgiler doğrultusunda, "Gece rüzgarında etkisiyle yangın sürdü. Sabahın erken saatlerinde helikopter ve uçaklar havadan yeniden çalışmaları başladı. Arazözlerde yerden soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Tehlikeli boyutta değil. Şuanda kontrolümüz altında" dedi.