banner113

PROF. DR NEYİŞÇİ, ALANYA'DA ÇIKAN YANGINI DEĞERLENDİRDİ: KIŞ YANGINI TEHLİKELİDİR!

banner106

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, 27 Aralık Cuma akşamı Alanya’da çıkan yangın ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Neyişçi, kış yangınlarının da yaz yangınları kadar tehlikeli olduğunu belirterek, “Kış gelince rehavete kapılabiliyoruz” dedi.      

PROF. DR NEYİŞÇİ, ALANYA'DA ÇIKAN YANGINI DEĞERLENDİRDİ: KIŞ YANGINI TEHLİKELİDİR!
30 Ocak 2023 Pazartesi 09:59

banner108
banner238

Prof. Dr. Tunay Neyişçi, “Yağmur yağdıktan sonra herkes ormanda bütün yanıcı maddeler ıslandı uzun süre yangın olmaz sanıyor ama yangının başlamasına sebep olan yanıcıların kuruma süresi 1 saat. 1 saat kuruma zamanlı yanıcılar orman için büyük bir tehlike. Yanıcılar ortamın rutubeti ile kolaylıkla kuruyarak ateş alabilir hale gelirler. Alanya yangını da büyük bir ihtimalle böyle bir durumdan ortaya çıktı. 
Antalya yerelinde herhangi bir çalışma yok. Kış gelince rehavete kapılabiliyoruz. Aslında bu rehavet daha acı bir sonuçla bize geri dönüyor. Kış yangınları bazı durumlarda yaz yangınlarından çok daha büyük olabilir. Yangın konusunda eğitimlerin verilmiş, stratejilerin geliştirilmiş olması lazım. Orman içerisindeki yanıcılar toplanabilirse orman yangının çıkması nerdeyse imkansızdır.  Kış yangınlarına da hazırlıklı olmalıyız. Kış yangınları da yaz yangınları kadar tehlikelidir” diye konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.