banner113

BAKAN ERSOY: DOĞALGAZ SIKINTISI NEDENİYLE TURİST BEKLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL!

banner106

Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa’da yaşanması beklenen doğalgaz sıkıntısının Türkiye’nin turist sayısını artırıp artırmayacağı ile ilgili soruları yanıtladı

BAKAN ERSOY: DOĞALGAZ SIKINTISI NEDENİYLE TURİST BEKLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL!
14 Eylül 2022 Çarşamba 10:24

banner108
banner238

Bakan Ersoy "Gaz sorunundan kaynaklı olarak Türkiye’ye yoğun turist beklemek hiç gerçekçi değil. Belirsizlikler, tedirginlikler turizmin önünde engeldir. Gazdan dolayı Türkiye’ye yoğun turist gelecek gibi söylemler işin magazin haberi. Turist ürününüz iyi ise gelir. Ülkemizi iyi tanıtıp, iyi hizmet verdiğimizde turist sayımız hep artacaktır.” değerlendirmesini yaptı.
BU TİP OTELLERİN SAYISI BİR İKİYİ GEÇMEZ
Ersoy, Alman ucuzluk marketi Lidl’de 599 euroya 21 gün Türkiye tatili satılmasıyla ilgili soruya ise “Bu tarz otellerin sayısı biri, ikiyi geçmez. Maalesef bazı oteller düşük sezonda pazarlama faaliyeti adı altında 15-20 odasını 21 Euro gibi sembolik fiyata verebiliyor ve buna da tanıtım diyor. Havayollarının sınırlı sayıda koltuğunu 1 Euro’ya vermesi gibi. Türkiye’nin turizm gelirleri konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız, yıllık ortalama kişi başı gecelik geliri baz almalısınız. Pandemi döneminde bu 62 dolara kadar düşmüştü ancak bu yıl yüzde 35’lik bir artış ile 83 doları aşmayı hedefliyoruz.” 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.