banner113

Alanya'da hazine arazisi son anda kurtarıldı

banner106

Alanya’da Mahmutlar Mahallesi Kılıçaslan İlk Öğretim Okulu yanında ki kamu malının gasp edildiği ihbarı üzerine Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı inceleme başlattı. 

Alanya'da hazine arazisi son anda kurtarıldı
25 Şubat 2021 Perşembe 08:44

banner108
banner238

İhbar sonrası hazineye ait arazide Ahmet S’nin muz bahçesi oluşturmak üzere hafriyat çalışması yapıldığını tespit etti. Milli Emlak Müdürlüğü ile koordineli çalışma yapılarak arazinin hazineye ait olduğu tescillenerek yürütülen soruşturmada Ahmet S ile birlikte Feraf Ç’nin de aynı amaçla tespit edilen 110 dönüm arazide bahçe kurmaya çalıştığı belirlendi. 

Cumhuriyet Savcısının talimatları ile Ahmet S ve Feraf Ç ile birlikte 10 şüpheli hakkında işlem yapılarak ifadeleri alındı. Hakkı Olmayan Yere tecavüz suçundan dolayı haklarında yasak işlem yapılan şüphelilere ifade sonrası serbest kalırken arazideki çalışma ise durduruldu. 

Hazine arazisi çevirmesi engellenen Ahmet S’nin kardeşinin de benzer şekilde zeytinlik yapmak istediği ve bu sebepten dolayı geçen yıl jandarma tarafından hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. 

İstila edilmek istenen arazinin 87 dönümü 2010’da Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve dönemin Mahmutlar Belediyesi tarafından 'Engelli Hastanesi’ Yapılması için Hazineden ayrılmıştı. (Alanya Postası)

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.