banner113

'Helal' belgesi almayan oteller haram mı olacak?

banner106

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD). Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek bir Helal Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi kudu. 

'Helal' belgesi almayan oteller haram mı olacak?
17 Mayıs 2018 Perşembe 18:26

banner108
banner238
'Helal ürün' sertifiksı veren yerli ve yabancı kuruluşları akredite etmek amacıyla 2017 yılının kasım ayında kurulan Helal Akreditasyon Kurumu'nun (HAK) ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MÜSİAD'ın işbirliği ile Isparta Süleyman Demirel Ünversitesi bünyesinde Helal Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı. Konuya ilişkin deeğrlendirme yapan KATİD Başkanı Murat Toktaş, 'Belge almayan oteller haram mı olacak?' diye sordu.
Birgün'de yer alan habere göre merkezin amacı, “Helal turizm konusunda standardizasyon ve sertifikasyon faaliyetlerine katkıda bulunmak” olarak açıklandı.
ARAŞTIRMA VE PROJE ÜRETİP EĞİTİM VERECEK
2017 yılının kasım ayında kurulan Helal Akreditasyon Kurumu ile ilgili ilk somut adım da atılmış oldu. Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’nde kurulan Helal Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HETURAM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yükseköğretim Kanunu’nun 7’inci maddesine dayandırılarak hazırlanan yönetmelikte merkezin amaçları, “Helal turizm konusunda araştırmalar yapmak, proje çalışmaları üretmek, eğitim çalışmaları gerçekleştirmek ve helal turizm konusunda standardizasyon ve sertifikasyon faaliyetlerine katkıda bulunmak” şeklinde sıralandı.
''BELGESİ OLMAYAN OTELLER HARA MI OLACAK?''
Turizm işletmelerini, “Helal” şeklinde sınıflandırmanın tesisler arasında ayrımcılığa yol açacağını söyleyen Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, “Bir otele, ‘helal’ derseniz, bunun bir de ‘haram’ diye karşılığı var. ‘Helal’ belgem yok diye haram mı olacak benim otelim?” diye sordu. Otel sahiplerinin, “Helal otel sertifikası”nı alıp almamak konusunda ikileme düşeceğinin altını çizen Toktaş, “Helal belgesi varsa bir kesim, yoksa başka bir kesim hassasiyet gösterecek. Bu da işletmecileri büyük sıkıntıya düşürecek” ifadesini kullandı. Toktaş, ticaretin belli kuralları olduğuna vurgu yaparak, “Tesisleri dini kurallar çerçevesinde ayırmak doğru değil” diye konuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.