banner113

'Yeter ki gönderin: Antalya 8 milyon Rus'u da ağırlar 10 milyonu da'

banner106

Antalya'nın Belek turizm bölgesinde düzenlenenTürk-Rus Misafirlik Forumunda bir araya gelen iki ülkeden turizmciler, misafir memnuniyeti ve turizm alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesini masaya yatırdı. 

'Yeter ki gönderin: Antalya 8 milyon Rus'u da ağırlar 10 milyonu da'
13 Nisan 2018 Cuma 15:54

banner108
banner238
Antalya'nın Belek turizm bölgesinde Türk-Rus Misafirlik Forumu düzenlendi. Toplantıya, Rusya Federal Turizm Ajansı yetkilileri ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve bakanlık müsteşarı Ömer Arısoy da katıldı.
YAĞCI: TÜKİYE'NİN MİSAFİR ODASI OTELERİDİR
Toplantının  açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Dr Erkan Yağcı, Türkiye'de misafirperverliğin önemine değinerek ''Evlerimizde misafir odalarımız vardır ve evimizin en güzel yeri orasıdır. İşte Türkiye'nin misafir odası da otelleridir. Bu nedenle en güzel otellerimizi misafirlerimiz için yaptık.'' ifadelerini kullandı. 
''RUSYA HEM EKONOMİ HEM DE TURİZM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ
İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminin turizmi de son derece olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Yağcı, Rusya'da bu yıl 6 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılması ve daha ileri bir noktaya götürülmesi gerektiğini kaydetti. Yağcı, ''Antalya'da 400'ü 5 yıldızlı olmak üzere, 900 tane otelimiz var. Rusya pazarı sadece turizm için değil aynı zamanda ekonomimiz için de çok önemli bir noktaya gelmiş durumda.'' dedi.
''MEMNUNİYET VE SADAKAT''
Bu kadar başarılı olan Türk turizm sektöründe misafir memnuniyetinin son derece önemli olduğunu belirten Erkan Yağcı, ''Türkiye ve Antalya turizmini iki kelimeyle özetleyecek olursanız bunlardan birincisi memnuniyet ikincisi ise sadakat olur. Misafir memnuniyetini başaramamış olsaydık, bu yıl Antalya'da 12-14 milyon arasında misafir ağırlama hedefi koymadık. Turistlerin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Biz Türkiye'de ne kada güvende ise turistlerimiz de o kadar güvendedir.'' şeklinde konuştu.
''KRİZ DÖNEMİNDE ANTALYA'YA TURİST AKIŞI DEVAM ETTİ
''Dünyada müşteri memnuniyetinin en yüksek olduğu ülkelerden biri Türkiye'' diyen Yağcı, bunu özellikle Alman müşterilerde çok net olarak gözlemlediklerini söyledi. Kriz yaşanan 2016-2017 yılarında bile Antalya'ya turist akışının devam ettiğine değinen Yağcı, Antalya'nın önümüzdeki yılllarda 20 milyon turist ağırlamasını hedeflediklerini kaydetti. 
''SİZ YETER Kİ TURİST GÖNDERİN''
Antalya'da var olan eksikliklerin giderilmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını belirten Yağcı, ''Hiç bir endişeniz olmasın. İşimizi en iyi şekilde yapmakla mükellefiz. İçiniz rahat olsun. Antalya 6 milyon Rus turisti de ağırlar 8 milyonu da, 10 milyonu da. Siz yeter ki bize daha fazla turist gönderin.'' şeklinde konuştu. 
ARISOY: HEDEF 6 MİLYON RUS TURİST
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ise, ''Bu yıl nasip olursa 6 milyon Rus turisti ağırlamayı öngörüyoruz.'' dedi. 
''HER BİR RUS TURİSTİ EN ÜST DÜZEYDE AĞIRLAYARAK...''
Antalya'nın büyük hassasiyetle büyük bir kapasite geliştirdiğini ve her bir Rus turisti en üst düzeyde ağırlayarak ülkelerine geri göndermeye hazır olduğunu söyleyen Arısoy, bu konuda kamu kurumları özel sektörün iş birliği içinde olduğuna dikkat çekti. 
ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI BAKANLAR DÜZEYİNDE İSTANBUL'DA YAPILACAK
Türkiye ile Rusya arasında en üst düzeyde görüşme trafiği olduğuna değişenen Ömer Arısoy, iki ülke arasında geçen yıl Antalya'da yapılan çalışma grubu toplantılarını bu yıl İstanbul'da bakanlar düzeyinde yapacaklarını ve Rus Kültür Bakanının da toplantıya katılımını beklediklerini söyledi. Bu çalışma toplantılarının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini belirten Arısoy, forumun sonunda bir de ortak eylem planı anlaşmasının imzalanacağını açıkladı.
''BOLŞOY'DA OPERA YAPMAK İSTİYORUZ''
2019'un Türkiye ve Rusya'da karşılıklı turizm yılı olduğunu hatırlatan Ömer Arısoy, Bolşoy'da Türkiye kültürünün sergilenebileceği bir opera yapmak istediklerini ve yapılacak çalışmalarla Türkiye-Rusya kültür ilişkilerinin daha da derinleşeceğini sözlerine ekledi.  
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.