banner113

Rusya'da Vim Airlines krizi sürüyor, işte tur operatörlerinin bulduğu çözüm

banner106

Özellikle tatil bölgelerine yapılan uçuşlarda aksamalara, ertelemelere ve iptallere neden olan Vim Airlines'ın tur operatörleriyle 240 bin pakslık anlaşma yağtığı belirtildi.

Rusya'da Vim Airlines krizi sürüyor, işte tur operatörlerinin bulduğu çözüm
08 Haziran 2017 Perşembe 17:32

banner108
banner238
Öte taaftan tur operatörleri, Vim Airlines'ın yapamadığı uçuşları başka hava yolu şirketleri ile telafi etmeye çalıştığı kaydedildi. 

Rus Tur Operatörleri Birliği, önde gelen tur operatörlerinin verilerinden yola çıkarak Vim Airlines'ın toplamda ne kadarlık bir paks anlaşması yaptığını analiz etti. Kurumun web sitesinde yer alan habere göre, NTK Intourist, Coral Travel, ICS Travel Group, Muzenidis Travel, TUI Rusya, TEZ Tour, ANEX Tour ve Ted Travel ile toplamda 240 bin koltukluk bir anlaşma yaptı. 
PLANLANAN UÇUŞLARIN ANCAK YÜZDE 50'Sİ PROBLEMSİZ YAPILIYOR
Vim Airlines'ın uçuşlarında yaşanan problemden dolayı şu ana kadar 10 bin kişinin etkilendiği belirtilirken, söz konusu hava yolu şirketi ile anlaşma yapan kimi tur operatörlerinin anlaşma bedelinin 3'te ikisini ödediği ifade edildi. Açıklamada, önde gelen tur operatörlerinin ''Vim Airlines şu anda planlanan uçuşların yüzde 50'sini aksamadan yapabiliyor'' şeklindeki görüşlerine de yer verildi.  
TUR OPERATÖRLERİ SATIŞA DEVAM EDİYOR
Yüksek sezona geçilen bir dönemde Vim Aiarlines'ın daha fazla uçağa ihtiyaç duyacağı ancak pazarda bunu karşılayacak bir koltuk kapasitesinin olmadığına dikkat çekiliyor. Yani, satışlar ve fiyatlar artsa da, bu talebi karşılayacak koltuk arzı piyasada mevcut değil. Ancak Rusya'da tur opertörlerinin, Vim Airlines'ın kapasitesine güvenerek tur satmaya devam ettiği belirtiliyor.
VİM AİRLİNES'IN UÇUŞLARININ DURDURULMASI GÜNDEMDE DEĞİL
Rusya Federal Havacılık Ajansı Başkanı Alexander Neradko, Vim Airlines'ın uçuşlarının durudurulmasının düşünülmediğini açıklarken, Vim Airlines'ın ise tur operatörleri ve resmi otoritelerle görüşme halinde olduğu ifade edildi. 
TUR OPERATÖRLERİ ÇÖZÜMÜ BULDU: TÜRK TAŞIYICILAR
Havacılık sektöründe kaos yaşanırken, tur operatörleri de Vim Airlines'ın yapması gereken uçuşları başka taşıyıcılarla (THY, Atlasglobal, Onur Air, SunExpress) yapmaya başladığı belirtildi. Rusya turizm pazarını iyi bilen isimlerle yaptığımız görüşmelerde, en kötü ihtimalle Vim Airlines'ın devreden çıkacağı ve uçuşların bu taşıyıcılarla yapılacağı bilgisi verildi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.