banner113

DHMİ Antalya'da bunu rapor etti mi?

banner106

Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2’nci Terminali’ne giden turistler, bu sabah kontuarların önünde oluşan uzun kuyruklarla karşılaştı. Havalimanı sözleşmesine göre, bu tür kuyruklar bir yıl içerisinde 30 kez oluşursa yeni bir terminal yapılması şart.

DHMİ Antalya'da bunu rapor etti mi?
26 Nisan 2019 Cuma 09:23

banner108
banner238

GÜN HABER (Özel)

Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Gazipaşa Alanya ve Antalya havalimanlarını işleten TAV, 2019 yılının ilk çeyreğinde 24 milyon Euro kar açıklarken, kontuarlar önünde karşılaşılan bu durum turizm açısından pek iç açıcı görünmüyor.

DHMİ BU SABAHI RAPOR ETTİ Mİ?

Gün Haber’e konuşan bazı uzmanlara göre havalimanı işletmecileri bu duruma çözüm üretmek zorunda… Yılda 30 kez bu tür kuyruk oluşması halinde DHMİ tutanak tutarak durumu rapor eder ve işletmeci yeni bir terminal inşa etmek zorunda kalır. DHMİ’nin tutanak tutmaması olayı görmezden gelme anlamına gelir ki, bu da görevi ihmale girer. DHMİ’nin bu sabah (cuma) yaşanan durumu rapor edip etmediği ise bilinmiyor.

Yine uzmanlara göre, 35 bin metrekare büyüklüğünde bir terminalin yapım maliyeti en az 150 milyon Euro civarında… Bu ek terminalin işletme maliyeti ise her yıl için en az 7-8 milyon Euro… Antalya Havalimanı master planında ise en küçük terminal 65 bin metrekare…

DÜN KAR ETTİK DİYE AÇIKLAMA YAPTI

Büyüme ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunan Tav Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, dün yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

 "2019’un ilk çeyreğinde dış hat yolcumuz Antalya’nın da katkısıyla yüzde 10 arttı. Ciromuz yüzde 9 büyüyerek 270 milyon Euro'ya, FAVÖK yüzde 2 büyüyerek 98 milyon Euro'ya ve net kar yüzde 233 büyüyerek 24 milyon Euro'ya ulaştı. Kârlı inorganik büyüme fırsatlarına odaklanmaya devam ediyoruz. Şu anda BDT ülkeleri, Afrika ve Doğu Avrupa dahil farklı aşamalarda 10’a yakın projeyi değerlendiriyoruz. Her zamanki gibi projeleri değerlendirirken temel ölçütümüz paydaşlarımız için değer yaratmaya devam etmek."

TAV yurtdışında Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.