banner113

Düğünler ne zaman başlar, açıklama geldi mi?

banner106

Evlilik yolunda ilk adımlarını atan binlerce kişinin gündeminden düşmeyen düğünler ne zaman başlayacak ve düğün salonları ne zaman açılacak soruları, haziran ayına artık saatler kala araştırılmaya devam ediliyor.

Düğünler ne zaman başlar, açıklama geldi mi?
27 Mayıs 2020 Çarşamba 07:50

banner108
banner238

Cumhurbaşkanlığı normalleşme planı adı altında yayımlanan bir PDF dosyasında 1 Haziran tarihinde düğünlerin başlayacağı bilgisi yer almıştı. Bu bilgilerin sosyal medyada yayımlanması üzerine pek çok kişi, düğünler ne zaman başlayacak sorusuna karşılık bu cevabı alabilmek adına internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiremeye başlamıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığından bu konu hakkında bir açıklama yapılarak, sosyal medya üzerinden yayılan ve 1 Temmuz tarihinde düğünlerin başlayacağı bilgisini içeren normalleşme planı PDF dosyasının gerçeği yansıtmadığı ve Cumhurbaşkanlığı ile bir ilgisinin olmadığı bilgisi aktarıldı.

Peki, düğünler ne zaman başlayacak? İşte, bazı bilgiler
Koronavirüs salgını, hayatın her alanına yeni kurallar getirdi. Düğünler de artık ‘yeni normal’in kurallarına ayak uyduracak. Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası da yasağın kalkmasının ardından uyulması gereken kuralları üyeleriyle paylaştı.

Corona Virüsü tedbirleri kapsamında salonlarda düğün yasağının kalkmasını talep eden Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay, "Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Maske, sosyal mesafe kuralı var. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz. Corona Virüsü tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdik" dedi.

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, yasağın kalkmasının ardından gerçekleştirilecek düğünler için solanlarda uyulması gereken hijyen kurallarını üyeleriyle paylaştı. Salon işletmecileri, Corona Virüse yönelik tedbir kapsamında salonlarda kalabalık olarak gerçekleştirilen etkinliklerin halk sağlığını olumsuz etkilememesi için sosyal mesafe kuralını esas almayı planladı. Düğünlerdeki kalabalık 8 veya 10'ar kişilik masalar, pandemi sürecindeki kademeli normalleşme döneminde 4 kişiyle sınırlandırılacak. 600 kişilik salonlarda 200-250 konuğun yer alacağı düğün, nişan gibi özel etkinlikler yapılacak.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.