banner113

Otel sahibi konuştu

banner106

Bugün sosyal medyada gündeme gelen otel işletmecisinin öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen video bir anda gündem oldu. Otel Sahibi İsmail Ak olayla ilgili olarak Gerçek Alanya Gazetesi’ne konuştu.

Otel sahibi konuştu
07 Nisan 2020 Salı 17:44

banner108
banner238

Sosyal medyada bir öğrenci tarafından paylaşılan video gündem etkisi yarattı. 8 Mart günü çekilen videoda otel sahibi öğrenciden otel terk etmesini istiyor. Öğrencilere oldukça kızan otel işletmecisi İsmail Ak sosyal medyada tepkilerin hedefi haline geldi. Videoyu ihbar kabul eden yetkililer otelde inceleme yaptı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de otele giderek inceleme yaptı. Ancak otelin koronavirüs tedbirler kapsamında kapalı olduğu ve içerisinde kimse bulunmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı da devreye girerek soruşturma başlattı. Otel sahibi İsmail Ak, Alanya Turizm İlçe Müdürlüğü’ne giderek savunmasını verdi. Ak Gerçek Alanya Gazetesi’ne de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.


HIRSIZLIK YAPTILAR, BİZ SAHİP ÇIKTIK
Yaşanan olayın öncesinden bahsederek açıklamalarına başlayan Otel Sahibi İsmail Ak, “Olayla ilgili şunları söylemek isterim, olay bundan 07/11/2019 tarihinde bu öğrenci arkadaşlar Alanya’da bir mağazadan hırsızlık yapmışlardır ve bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Polis Karakoluna ifade vermişlerdir. Bizler o gece bu öğrenci arkadaşlar karakoldayken saat gece 3’e  kadar karakolda “genç oldukları için yanmasınlar geleceklerini karartmasınlar” diye uğraştık hamile eşimle birlikte. Otelde kalan diğer öğrenci arkadaşlar bu kişilerden devamlı şikayet de bulundukları için abi bunlar hırsızlık yaptı sen bunları daha nasıl tutuyorsun at bunları diye bana geliyorlardı. Bende bu arkadaşlarının hepsini odama çağırdım ve durumu anlattım ve onlara şunu söyledim “insanlar hayatlarında hata yapabilirler ama lütfen sizi arkadaşlara ve topluma sağlamak için elimden geleni yapacağım” dedim ve kapı önüne  koymadım ama gözüm üzerinizde dedim.”

8 MART GÜNÜ
Otel sahibi Ak, olayın yaşadığını günün 8 Mart olduğunu ifade ederek, “Olay günü 08-03-2020 tarihinde otelde besledikleri kedi ve köpek için otelde kalanlar bana şikayette bulundular. Ben de çalışan katçı personelim Gülden Erdogan’a odalarına gitmelerini ve kedi ve köpeği barınağa teslim etmelerini söyledim. Gülden hanım odalarına gittiklerinde kızlar kapıyı açmamış müsait değiliz demiş. Oda kapı önünde İsmail bey kedi ve köpeği çıkarsın demiş. Bunun üzerine Sinem A’da “o kim oluyor ne karışıyor anamız mı babamız mı?” diye bağırmış ve personelim gelip bana anlattı. Ben de yanıma resepsiyon görevlisi Osman Erdogan ve katcı Gülden Erdogan’ı alarak odalarına gittim,  kapıyı çaldım ses vermediler. Ben de “içerdesiniz kapıyı açın” dedim. “Müsait değilseniz 5 dakika sizi beklerim” dedim. Ve kapıyı hayatımda hiç görmediğim bir kız açtı ben ona “sen kimsin_?” dedim oda bana “sen kimsin” diye bağırdı.  Ben “bu otelin işletmecisiyim seni kim aldı dedim” odaya girdim birde baktım ki alkollü ortamda öğrenciler içki içiyorlar bende sinirlendim “size 5 dakika müsaade kediyi köpeği ve arkadaşınızı çıkartın işinize gelmiyorsa hepiniz çıkın” dedim. Alanya’da bulunan Cumhuriyet Polis Karakoluna gittik. Orda “otelde KBS ye girilmemiş tanımadığımız bir kişi var şikayetçiyim” dedim. Çünkü otellerde kimlik bildirim olduğunu biliyoruz onun için şikayette bulundum.  Olay günü karakolda bana geldiler, “abi kusura bakma zaten bizim hırsızlıktan davamız var. Sende şikayetçi olma bize 1 hafta müsaade et çıkalım” dedi bende bunun üzerine davacı ve şikayetçi olmadım üzerinde 1 ay geçmesiyle birlikte tüm sosyal medyada kamera görüntülerini sosyal medyada yayınladılar ve bende hem de Alanya olarak zor duruma düştük.” İfadelerini kullandı.

VİDEONUN ÖNCESİ VE SONRASINI DA PAYLAŞSINLAR
46 Saniyelik videonun öncesi ve sonrasının kesildiğini söyleyen İsmail Ak, “Bu videonun öncesi de var sonrası da ama keserek paylaşmışlar. Zaten dava açacağım ve mahkemede videonun tamamını isteyeceğim. Odalarına halen el sürmedik. Gelsinler odanın halini içki şişelerini her şeyi görsünler. Sözleşmede otelde alkol alınması otelden çıkış sebebidir diyor. Gençlere her zaman sahip çıkmaya çalışıyoruz. Benim de çocuklarım var sırf bu nedenle günlük 23 liraya konaklama sabah ve akşam yemeği elektrik internet hizmeti veriyorum. Ben öğrenciler sorun yaşamasın diye okullar Temmuz ayında açıldığında öğrencilerden para almayacağımı dahi söyledim.” 

TEHDİT EDİLİYORUM
Sosyal medyada kendisi için linç kampanyası başlatıldığını insanların yargısız infaz yaptığını söyleyen Ak, “Bu insanların hepsiyle yasal yollarda mücadele edeceğim. O kadar büyük hakaretler ettiler ki bunu aklım almıyor. İnsanlar ne zaman bu noktaya geldiler.”


SİNEM A.’DA KONUŞTU
Görüntülerde apartın sahibiyle tartışan Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Emlak Yönetimi 1’nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sinem A., yaşanan olay ve videoyla ilgili konuştu. A., yaşanan olayın 8 Mart günü yaşandığını ve bahsi geçen apart sahibinin kendilerinden sık sık kalmadıkları ayların ücretlerini istediğini ve elindeki senetlerle tehdit ettiğini iddia etti. A., “Bu olayın olduğu gün apartın sahibi İsmail bey odamıza saat 14.00 civarında gelerek içeri girdi. Daha önce şehir dışından bir arkadaşım ziyaretime gelecek diye yönetimden izin almıştım. Biz odada 3 arkadaş kalıyoruz ve o şehir dışından ziyaretime gelen arkadaşım vardı. İsmail bey içeri girerek bize bağırmaya başladı. Sebebi ise odada bulunan köpeğimiz. Bize hayvansever olduklarını, kedi köpeğe kızmadıklarını söyledi. Ancak birden gelip köpeğimizi dışarı attı. İçeride müsait kıyafetlerle olmadığımızı söylememize rağmen odadan çıkmayacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Biz daha sonra karakola giderek bu durumdan dolayı şikayetçi olmak istedik. Ancak bizimle çok fazla ilgilenen olmadı. İsmail beyin tanıdıkları olmasından dolayı diye düşünüyoruz bizi kimse çok fazla ciddiye almadı. Biz de mecburen uzlaşı yoluna gitmek istedik ancak İsmail bey ona da yanaşmadı. Daha sonra koronavirüs salgını patlayınca tüm öğrenciler evine dönerken eşyalarının birçoğunu alarak gitti. Ben de aynı şekilde eşyalarımı toparlayıp İzmir’e ailemin yanına geldim. Yeni ayın gelmesiyle birlikte İsmail bey tekrardan bizden para istemeye başladı ve bizi eşyalarımızı sokağa atmakla tehdit etti. Elindeki senetleri öne sürdü. Bu nedenle biz de bu videoyu paylaşma gereği duyduk çünkü sesimizi kimseye duyuramadık. Ayrıca bizim asıl sorunumuz, oradaki şartlar. Bize güvenli bir yer olduğu, kapısında güvenlik olacağı, Haziran ayına kadar asla müşteri alınmayacağı sözü verildi. Ancak kapılarda güvenlik yok, içeride müşteriler kalıyor. Hatta 6’ncı kattaki arkadaşlarımız müşterimizin sesinden dolayı uyuyamadıklarını söylemişlerdi. Biz sadece sesimizi duyurmak istedik. Kalmadığımız ayların parasını bizden istediği hem de bizi tehdit ederek istediği için” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.