banner113

Ak Partili Tokludan stratejik plan!

banner106

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) hafta sonu gerçekleşen ilçe kongresinde yeniden başkan seçilen Mustafa Toklu, seçilmesinin hemen ardından ilk kez Alanya Posta TV'de yayınlanan Artı Haber'e konuk oldu.

Ak Partili Tokludan stratejik plan!
24 Eylül 2020 Perşembe 15:22

banner108
banner238
Özgür Yılmaz'ın sunduğu Artı Haber programında konuşan Toklu, projelerden hedeflerine kadar birçok konu hakkında bilgi verdi.
STRATEJİK PLAN OLUŞTURULDU
3 yıllık süreçtedeki hedeflerini anlatan Toklu, 'Hem parti içi çalışmalar anlamında hem de Alanyamız ile ilgili bizim belirlemiş olduğumuz stratejik planımız var. 2020-2023 yılları arasında teşkilatın yapmak istediği çalışmalar nelerdir?  Bununla ilgili biz stratejik bir plan hazırladık. 2017-2020 yılları arasında da aslında yapacağımız tüm çalışmaları kısa vadeli ve uzun vadeli olarak ayırmıştık, fakat biz bunu stratejik plana dökmemiştik. Bu dönem bu konuda biraz daha hassas davrandık ve 2020-2023 yılları arasında ki 7. dönem ilçe teşkilatının yapacağı çalışmaların tamamını stratejik plan olarak belirledik. Bu çalışmalarımız içerisinde öncelikle Alanya'da devam eden yatırımlar ile ilgili bir yol güzergahımız olacak. Devam eden yatırımların Ankara'dan desteklerinin alınması için bu noktada zaten bugüne kadar sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu sayın milletvekillerimiz hepsi destek verdiler. Bu dönemde inşallah sayın bakanımızın desteği ve sayın milletvekillerimizin desteği ile Alanya'daki devam eden yatırımların daha hızlı sonlanması için teşkilat olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
YENİ YÖNETİMİ NASIL BELİRLEDİ?
Yeni yönetim kurulu üyesini hangi kriterlere göre belirlediğini açıklayan Toklu, "Liste oluştururken 102 mahallemizin tamamından yönetim kurulu üyelerimizi yazma şansımız yoktu. Zaten bizim o noktalarda mahalle başkanlarımız var. Mahalleler ile alakalı çalışmalarımız da  muhtarlarımız ile iletişim halindeyiz. Mahalle başkanlarımız, teşkilatı temsil noktasında elimizi güçlendiriyor. Doğu ve batı mahallelerimizin dengesini iyi analiz ettik. Nüfus olarak büyük olan mahallelerimiz var bu mahallelerimizde yönetim kurulu sayımıza biraz daha fazla yer vermeye çalıştık" dedi.
'BAKANIMIZ BİZİ GÜÇLENDİRİYOR'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun her zaman ağabeylik yaptığını ve yatırımlar noktasında güç verdiğini söyleyen Toklu, "En büyük avantajımız Alanyalı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu. Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederiz her zaman bize ağabeylik yaptı. Sadece ilçe başkanı olduğumuz süre zarfında değil hem teşkilat anlamında 2001 yılından bugüne kadar hem de şahsıma özellikle Ankara'da görev yaptığım dönemde ağabeylik yaptı. Yatırımlar noktasında da bizi her zaman güçlendirdi. Ankara ile iletişimimizi daha kuvvetli tutup yatırımların gelmesi noktasında gerek vekillerimizin gerekse bakanımızın payı oldukça yüksek" diye konuştu. 
TÜRKDOĞAN'A ÖVGÜ
İttifak ortağı temcilcisi olan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'dan övgüyle söz eden Toklu, "Cumhur ittifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sayın Mustafa Türkdoğan ile özellikle seçim süreçlerinde başlayan birlikteliğimiz olumlu bir şekilde devam ediyor. Sık sık istişare ediyoruz. Cumhur ittifakı ruhuna liderin sadakat noktasında, partilik noktasında her zaman örnek gösterdiğimiz bir ilçe başkanı. Bu denli Cumhur ittifakına bağlı olması, bizi de güçlendiriyor uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz, kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Diğer siyasi ilçe başkanları ile de nezaket çerçevesinde görüşlerimizi fikir alışverişlerinizi yapıyoruz. Siyasetin belli bir seviyede tutulmasını isteyenlerden ve bu faaliyette olan bir ilçe başkanıyız" dedi.
YENİKÖY'DE TESLİM YAKIN
Yeniköy Barajı'nın son durumu hakkında bilgi veren Toklu, "Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte ihalenin tekrar yapılmasıyla Yeniköy Barajı'nın gündeme geldiğini zaten kamuoyuyla da paylaşmıştık. İhale TOKİ aracılığı ile yapıldı. Şuan herhangi bir olumsuz itiraz da olmadı, önümüzdeki günlerde tesliminin yapılması ile birlikte Yeniköy Barajı'ndaki bu sıkıntılar da giderilecektir diye düşünüyorum" dedi.
ONKOLOJİ'NİN YERİ BELLİ
Onkoloji Merkezi'nin ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısında bulunan alana yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Toklu, "Onkoloji'nin tüm izinlerinin alınması ile ilgili bakanlığımız tarafından girişimlerimiz sonlandı. Bu noktada sayın bakanımızla yapmış olduğumuz değerlendirme toplantıları sonrasında hızlı bir süreç ilerledi. Onkoloji Merkezi ile ilgili almış olduğumuz iznin fiiliyete geçme süreci var. Hastanenin karşısında bulunan alanın Onkoloji Merkezi olarak değerlendirilmesi için hem Alanya Belediyemizle hem de Büyükşehir Belediyemizle sürecin takibini yapıyoruz. Her iki belediyemizde o sürecin ilerlemesi ile ilgili destek veriyor, inşallah hızlı bir şekilde bu süreci de tamamlarsak Alanya'ya bir Onkoloji Merkezi kazandıracağız" dedi. 
'ALANYA KURALLARA UYUYOR'
Alanya'nın Covid-19 tedbirlerine uyup, uymadığı sorulan Toklu, " Bilim kurulunun belirlemiş olduğu tüm kurallara harfiyen uymak üzere var gücümüzle gayret gösteriyoruz ama olası bir covid-19 sayısının artışı içinde tüm tedbirlerimiz alınmış durumda. Şuan tüm tedbirler alındı umarım o tedbirleri uygulamak zorunda kalmayız. Bence Alanya'da uyuluyor, maske noktasında duyarlılarımız daha fazla elimizden geldiği kadar vatandaşlarımız maske ve mesafe kurallarına uyuyor o konuda bir sıkıntı yok ama daha dikkatli olmamız gerekiyor ve olabildiğince toplu ziyaretlerde dikkatli olmamız gerekmekte" şeklinde konuştu. 
KONAKLI İÇİN İHALE BEKLENİYOR
Konaklı Mahallesi'nin merakla beklediği hastane projesine ilişkin de açıklamada bulunan Toklu, " Yer tahsisi yapıldı, proje ihalesi de yapıldı. Yaklaşık maliyetinin hazırlanmasının ardından ihale aşamasına gelecek, yapılması ile birlikte de artık yüklenici firmayı kim kazanırsa hastanenin yapımına başlayacak. Artık inşaat ihalesi ne çıkılıp önümüzdeki süreçte de artık temel atılacak inşallah" dedi.
MERKEZ KAMPÜS PROJE AŞAMASINDA
ALKÜ'nün Cikcilli'ye yaptıracağı merkez kampüsünün projelendirme aşamasında olduğunu söyleyen Toklu, "Hızlı büyüyen ve üniversite var, sayın rektörümüzün de takibi noktasında bu konu, yer tahsisi yapıldı, artık projelendirme aşamasından sonra önümüzdeki yıllarda Cikcilli kampüsünün inşaatının başlaması ile ilgili üniversitemiz girişimlerde bulunacak. Rektörümüz Sayın Ekrem Kalan  yapmış olduğumuz görüşmede de bunu ifade etti. Özellikle sağlık alanı ile ilgili bazı birimlerin bildiğim kadarıyla hızlıca Cikcilli de inşaatına başlanacak, onların başlaması ile birlikte artık merkez kampüs olarak Cikcilli kampüsü aktif hale gelecek" dedi.
YURT HAZIRLIĞI VAR
Öğrencilerin en büyük sıkıntısı olan yurt sorununa yönelik Toklu, KYK'nın yeni yapacağı yurtlardan birini Alanya'ya kazandırmak olduğunu belirterek, "Şimdi halihazırda 1000 kişilik bir yurt yapılıyor. Zaten Kredi Yurtlar Kurumu'nun kiralama yöntemiyle öğrencilere hizmet veren Alanya'da birçok binası var ama yeterli değil. Şuan Kestel Yerleşkesi'nin içerisinde bulunan inşaatına başlanmış olan 1000 kişilik yurt öğrencilerin kullanımına önümüzdeki dönemlerde açılacak ama yetmeyeceği için bununla ilgili yer araştırması içerisindeyiz yine aynı şekilde KYK'nın başlayacağı, yapacağı yeni yurtları Alanya'ya kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
'ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR OLMAYACAK'
Uzaktan Eğitim sorunlarına da değinen Toklu, "Bu sorun bugün itibarıyla Alanya'dan bazı velilerimiz aracılığı ile bizlere de aktarıldı. Türkiye'nin farklı yerlerinde buna benzer sorunlar vardır özellikle kırsalda yaşayan öğrenci kardeşlerimiz için uzaktan eğitimden faydalanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bir çalışma yapacaktır diye temenni ediyorum. Çünkü bize yansıyan bu sıkıntılar Türkiye'nin farklı bölgelerinden de bakanlığımıza iletiliyordur. Bugüne kadar hiçbir öğrenci kardeşimizi hükümetimiz mağdur etmedi bundan sonrası için de bununla ilgili çalışma yapacaktır diye ümit ediyorum" dedi.
DOĞALGAZDA FİZİBİLİTE SÜRÜYOR
'Doğalgaz ne zaman gelir?' sorusuna karşılık yanıt olarak Toklu, " Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Mehmet Şahin'in de girişimleri ile başlayan bir süreçti, imza kampanyaları ile başlayan bir süreçti. Hükümetimizin de destekleri ile doğalgazın projelendirilme ihalesi yapıldı, fizibilite çalışmaları yapılıyor. Hem ALTSO'nun hem de hükümetimizin destekleriyle İnşallah doğalgazla ilgili süreçte Alanya'da hızlı bir şekilde ilerleyecek" diye konuştu. 
'YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞILDI'
Pandemi sürecinde zarar gören esnafın durumu hakkında konuşan Toklu, "Hükümetimiz bu süreçte küçük esnafımız ile ilgili ve turizmcilerle ilgili birçok paket hazırladı ve elinden geldiği kadar en iyi şekilde vatandaşlarımızın yarasını kapatmak için var gücüyle çalıştı. Burada tabii odalarında vermiş olduğu raporlar hükümetimizin elini çok güçlendirdi ama esnafın umutlu olduğu bir sezonun pandemi nedeniyle aynı derinlikte geçmesi turizm de bir hayal kırıklığı yarattı ama ifade ettiğimiz gibi bu pandemi süreci ile ilişkili bir durum. Turizm açısından da inşallah bu dönem yaşamış olduğumuz pandemiden kaynaklı krizi önümüzdeki dönemlerde kapatırız diye ümit ediyoruz" dedi.
ALANYA'YA KAN BANKASI KURULACAK
Kan merkezi oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Toklu, "Kan bankası ile ilgili Kızılay Alanya şube başkanı ve yönetimi ile birçok görüşme yaptık. Özellikle şu 2 yıllık süreçte Kızılay şubemiz çok aktif görevlerde bulundu sosyal sorumluluk anlamında ve yardım anlamında. Bizde teşkilat olarak elimizden geldiğince o kampanyalara destek vermeye çalıştık, kan bağışçısı olduk. Aslında biz eski devlet hastanesinin bulunduğu binanın kan merkezi olması ile alakalı girişimlerde bulunduk ama o binanın testlerinin olumsuz çıkması, kan bankasına oraya taşımamıza engel oldu. Kızılay şube başkan ve başkan yardımcılarımız ile sürekli iletişim halindeyiz İnşallah Alanya'ya kan bankası kurulması ile ilgili de biz var gücümüzle Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışacağız. Onların isteklerini yerine getirmek için iktidar partisi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.
'KADINLAR PLAJI OLARAK KALMASINI İSTİYORUZ'
Aysultan Plajı'nın durumu hakkında konuşan Toklu, "
Biz daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu plajın kadınlar plajı olarak kalmasını istiyoruz. Çünkü kadınlar plajı olarak kullanılan bu bölge hem yerli hem de yabancı birçok hanımefendinin gittiğini gelen rakamlardan biliyoruz. Plaja giden vatandaşlar sayesinde gördük ki bayağı bir talep var, biz yine aynı şekilde kadınlar plajı olarak kullanılması taraftarıyız.  İnşallah kadınlar plajı olarak tekrardan önümüzdeki günlerde kullanılır" diye konuştu. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.