banner113

Antalya Büyükşehirde görevden almalar olabilir!

banner106

Antalya’nın ünlü ağır ceza avukatlarından Rıdvan Yıldız, İçişleri Bakanlığı’nın büyükşehirdeki yetki krizinde vekil Mehmet Hacıarifoğlu’nu haklı bulmasının ardından yeni bir tartışma başlattı.

Antalya Büyükşehirde görevden almalar olabilir!
15 Kasım 2020 Pazar 14:57

banner108
banner238


Av. Rıdvan Yıldız, facebook hesabında yaptığı bir yorumda, “Sahte olduğu iddia edilen belgenin hazırlanması aşamasında plan ve eylem birliği içinde hareket ettiği şüphesi olan veya bu işleme azmettirici şüphesi taşıyan belediye bünyesindeki görevliler hakkında yasal soruşturma başlatılmalıdır” diye yazdı.

Yıldız, kesin hükme kadar bu sorumlular hakkında büyükşehir başkan vekilinin teklifi ve içişleri bakanının onayı ile görevden uzaklaştırma müessesesinin devreye sokulması gerektiğini de söyledi. Av. Yıldız, bunu Anayasa’nın127’nci ve Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 47’nci maddelerine dayandırdı.

B.Ş.K KANUNU NE DİYOR?

Görevden uzaklaştırma Madde 47

Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir. Görevden uzaklaştırma kararı iki ayda bir gözden geçirilir. Devamında kamu yararı bulunmayan görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında; kovuşturma açılmaması, kamu davasının düşmesi veya beraat kararı verilmesi, davanın genel af ile ortadan kaldırılması veya görevden düşürülmeyi gerektirmeyen bir suçla mahkûm olunması durumunda görevden uzaklaştırma kararı kaldırılır. Görevden uzaklaştırılan belediye başkanına, görevden uzak kaldığı sürece aylık ödeneğinin üçte ikisi ödenir ve bu süre içinde diğer sosyal hak ve yardımlardan yararlanmaya devam eder.

ANAYASA NE DİYOR?

127. Madde

… Mahalli idarelerin seçilmiş organlarının, organlık sıfatını kazanmalarına ilişkin itirazların çözümü ve kaybetmeleri, konusundaki denetim yargı yolu ile olur. Ancak, görevleri ile ilgili bir suç sebebi ile hakkında soruşturma veya kovuşturma açılan mahalli idare organları veya bu organların üyelerini, İçişleri Bakanı, geçiçi bir tedbir olarak, kesin hükme kadar uzaklaştırabilir. GÜN HABER

NE OLMUŞTU?.. TIKLAYIN

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.