banner113

Çavuşoğlu: Tehdit olan terör örgütüne ABD destek veriyor

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'de yaşanan gelişmeler ve ABD'nin çekilme süreci başta olmak üzere gündeme ilişkin soruları canlı yayında yanıtlıyor.

Çavuşoğlu: Tehdit olan terör örgütüne ABD destek veriyor
10 Ocak 2019 Perşembe 11:25

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Suriye'den çekilme süreci hakkında NTV'de açıklamalarda bulunuyor.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Münbiç'te uzlaşma başarılı uygulansaydı bunlar olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Fırat'ın doğusuna operasyon düzenleyeceğini söyledikten sonra ABD çekilme kararı aldı. Hem çekilme kararı verecekseniz hem de çekilmemek için Türkiye'yi suçlayacak ifadelerde bulunacaksınız.

Bizim Kürtlerle değil, terör örgütleriyle problemimiz var. Suriye'deki Kürtlerin de haklarını savunduk. Bölgemizin sınır ihlalleri konusunda terör örgütleri tehlikedir. 

Cumhurbaşkanımız da, Türkiye Cumhuriyeti de bir söz vermişse arkasında durur. YPG'nin Fırat'ın doğusundan çekilmeli, kabul edilemez. Biz bu işin peşini hiçbir zaman bırakmadık. 

Trump'ın ve Dışişleri Bakanı'nın verdiği söz bizim için geçerlidir. Bunun için koordinasyonunu başlattık. ABD güvenlik birimleri Trump'ı kararından caydırmak istiyor. DEAŞ'lıları otobüslere bindirip onlar gönderdi, biz onları sahadan temizlemiştik.

Suriye için de Irak için de önemli bu konu. Suriye'nin toprak bütünlüğünü muhafaza edecek şekilde çekilme gerçekleşmeli. 

ABD'nin kullandığı üsler var. Tamamen buradan çekiliyorsa, buraları tamamen boşaltacak anlamındadır. Münbiç yol haritasını uygulasaydık, buraları yerel halka bırakacaktık. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.