banner113

İstanbul için ilk seçim anketi...!

banner106

Konsensus Araştırma şirketi YSK kararı öncesi bir anket yaptı.

İstanbul için ilk seçim anketi...!
11 Mayıs 2019 Cumartesi 13:24

banner108
banner238

Seçimler iptal edilecek ve yenilecek varsayımı üzerine konumlandırılmış ve soruları bu şekilde sorulmuş bir anket. 

Seçmene “Seçimler iptal edilir ve yenilenirse tercihiniz ne olur?” sorusu yöneltildi. 

Buna göre verilen yanıtlar ilginç. 


31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım’a oy veren seçmenlerin yüzde 1.9’u seçimin yenilenmesi halinde Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylemiş. 


Aynı seçimde Ekrem İmamoğlu’na oy veren seçmenlerin yüzde 1’i ise seçimin tekrarlanması halinde Binali Yıldırım’ı tercih edeceğini belirtmiş.

Toplamda ise Binali Yıldırım’ın oyları 0.4 gerileyerek 48.1’e, Ekrem İmamoğlu’nun oyları ise 1.4 artarak 50.2’ye yükselmiş. 


Anketin hata payı göz önüne alındığı zaman geçen seçime göre pek de bir şeyin değişmediği ve seçimin yine çok çekişmeli geçeceğini öngörüyor Konsensus.

AVRASYA'YA GÖRE İMAMOĞLU 120 BİN FARK ATACAK

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair değerlendirmelerde bulundu.

Özkiraz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu'nun fazladan 120 bin oy alacağını savundu 

İMAMOĞLU İÇİN AVANTAJ OLACAK

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair Yol TV Ana Haber'de konuştu. Kemal Özkiraz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "CHP içerisinde oy vermemiş seçmenlerin tamamı ve seçime katılmayan adaylardan 50 bin kadar avantaj sağlayacak. Saadet Partisi seçime katılıyor. AKP'ye gidecek oylar Saadet'te kalacak, CHP'ye gidecek olan zaten gidecek, 50 bin oy kadar da oradan Ekrem İmamoğlu avantaj olacak. Bağımsız Türkiye Partisi aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Oradan 20 bine yakın bir avantaj sağlayacak.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.