banner113

MUHALEFETİN SERZENİŞLERİNE ALANYA BELEDİYESİNDEN CEVAP GELDİ;“PLAN TADİLATINI TEK AMACI YOL SORUNUNU ÇÖZMEKTİR YEŞİL ALANDA AZALMA YOKTUR 842 METREKARE YENİ PARK ALANI KAZANDIRILMIŞTIR”

banner106

MUHALEFETİN SERZENİŞLERİNE ALANYA BELEDİYESİNDEN CEVAP GELDİ;“PLAN TADİLATINI TEK AMACI YOL SORUNUNU ÇÖZMEKTİR YEŞİL ALANDA AZALMA YOKTUR 842 METREKARE YENİ PARK ALANI KAZANDIRILMIŞTIR”
03 Kasım 2022 Perşembe 11:35

banner108
banner238

Alanya Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı toplantısında, Oba Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nde yaklaşık 25 yıldır devam eden yol sorunu çözme adına yaptığı imar planı tadilatı sonrası, park alanının iptal edildiğine yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonuna dikkat çeken Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, “Yeşil alanda herhangi bir azalma söz konusu değil, sadece belediye hizmet alanı ile park alanının yeri değiştirilmiştir. Yapılan plan tadilatı ile 842 metrekarelik yeni park alanı kazandırılmıştır.” dedi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HER YOLU DENEDİK”

Plan tadilatına konu bölge, Oba Mahallesi sınırları içerisinde fiili durumda yapılaşma olmayan park alanı ve onaylı uygulama imar planında belediye hizmet alanı (BHA) olarak planlı alanları kapsadığını kaydeden Kasapoğlu “Plan değişikliğine konu bölgenin arasından geçen 20 metrelik yol ve park alanları içerisinde tamamı terke konu 2772 numaralı parsel yer almaktadır. Alanya Belediyesine 2772 numaralı parsele ilişkin 17.02.2019 tarih 2019/188 esas numarası ile Alanya 5. Asliye hukuk mahkemesine parsel sahibi tarafından kamulaştırmasız el koymadan kaynaklanan tazminat davası açılmıştır. Dava aşamasında davacı ile defaten uzlaşma masasına oturulmasına karşın davacı tarafından her nedense uzlaşı sağlamamıştır. Değişikliğe konu plan tadilatı ise dava sürecinde davacı tarafından uzlaşı amacı ile hazırlanan ve davacıya kamudan alacağı tazminat karşısında vazgeçilmesi için davacının da kabul edeceği şartlarda hazırlanan bir plan tadilatıdır.2772 parsel aslında ilk terk edilirken her ne kadar kamu adına yol ve yeşil alan olarak terk edilmiş olsa da zamanın mevzuatı gereği cinsi bahçe olarak kalabiliyordu. Nitekim bu şekilde muhtelif olarak Alanya’nın değişik yerlerinde karşımıza çıkan bir sıkıntı. Bu taşınmazlar ilerleyen yıllarda iyi niyetli olmayan 3. Kişilerin eline geçerek bu örnekte olduğu şekilde kamuya zarar olarak yansıtılabilmektedir. Mevcut park olarak gösterilen alanda aslında cinsi bahçe olmasına karşın ilerleyen yıllarda park olarak terkini tamamlanmasına rağmen mevcut 20 m’lik yolda kalan parsel dava konu edilmektedir.” Diye konuştu.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.