banner113

Muhtarlar günü Alanya'da kutlandı!

banner106

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan Muhtarlar Günü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Muhtarlar günü Alanya'da kutlandı!
19 Ekim 2021 Salı 12:23

banner108
banner238

19 Ekim tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş olan Muhtarlık Teşkilatı üyelerinin bugünü Muhtarlar Günü olarak kutlamasını resmileştirilmesiyle birlikte Alanyalı muhtarlar da Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Atatürk Anıtı önündeki programa Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri, Alanya Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar katıldı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Alanya Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel; "Muhtarlar, Mahallesindeki vatandaşın hastalığında, sağlığında, düğününde, cenazesinde her daim yanında olan, ihtiyaç ve taleplerini ilgili makamlara ileten kişidir. Muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. 200 yıldan beri süregelen kutsal bir görevdir. Bu günü bizlere armağan eden Sn. Cumhurbaşkanımıza ve ‘Muhtarlar benim mesai arkadaşım, onlarsız yapamam’ diyerek her zaman desteğini esirgemeyen Sn. Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür eder, Muhtarlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.


Başkan Yücel "Halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak gören kişiler olarak bizler yatırım ve hizmet noktasında, bölgenin talep ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz edebilmek, bölgeye doğru yatırımları doğru şekilde ulaştırabilmek adına halk ile aramızda köprü olan siz muhtarlarımıza büyük ihtiyaç duymaktayız. Bu anlayışla göreve geldiğimiz günden bu yana tüm muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettik. Ulaşılabilir olmaya, talepleri karşılayabilir olmaya daima özen gösterdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da uyum içerisinde ve üstümüze düşeni yapmaya çalışacağımızdan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Bu vesileyle bir kez daha siz değerli muhtarlarımızın gününü kutluyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.


Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer "Alanya’mızın değerli muhtarları; 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile kabul edilen “19 Ekim Muhtarlar Gününüzü” en samimi duygularımla kutluyorum. Özellikle yakın geçmişte ilçemizde ve bölgemizde yaşadığımız orman yangını afetinde de görülmüştür ki muhtarlarımız devletimizin tüm kurumları ile vatandaşımız arasında önemli bir köprüdür. Afetin ilk anlarından itibaren tüm mahalle muhtarlarımız gösterdikleri özveri ve yol göstericilikleri ile koordinasyonun önemli birer parçası olmuşlar ve muhtarlık müessesesinin kriz zamanındaki önemini bir kez daha göstermişlerdir.

Bununla birlikte muhtarlarımız adeta devletimizin gören gözü işiten kulağı olarak, altyapı, sağlık, emniyet, eğitim ve sosyal yardımlar gibi birçok konuda mahallelerindeki tespit ve ihtiyaçları ilgili kurumlara iletmek, kurumlarca yapılan uygulamalara görüş ve önerileri ile katkıda bulunmak gibi önemli görevleri de üstlenirler. Muhtarlarımız ülkemizin en ücra köşelerinde ve en olumsuz şartlarda bu görevlerini yerine getirirken mesai ve yer mefhumu gözetmeksizin özveri ile hizmet veren birer görünmez kahramandırlar.

Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını tespit edip çözen, mahalle sakinlerinin kamu kurumları ve yerel yönetimlerce verilen hizmetlere ulaşmasını sağlayan, kriz zamanlarında mahallelerinde önderlik eden mahalle muhtarlarımıza, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü” kutluyorum 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.