banner113

Plajın açılması için bakanlığın oluru bekleniyor!

banner106

Plajın açılması için bakanlığın oluru bekleniyor!
06 Temmuz 2019 Cumartesi 10:59

banner108
banner238
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel tarafından Alanya ve Gazipaşa sınırında Aydap Mevkii'nde açılan Aysultan Kadınlar Plajı, bu yaz sezonunda açılmadan kapatıldı. Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinden gelen kadınlarında faydalandığı plaj, sabah 09.00, akşam 20.00 saatleri arasında hizmet veriyordu. Toplam 6 servis aracı ise kadınlara ücretsiz taşıma yapıyordu. 
EVRAKLAR GÖNDERİLDİ
Plajın aynı zamanda sit alanı olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi olan Şehir Plancısı Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin plajın tahsisi için gerekli belgeleri gönderdiğini söyledi. Demirci, aynı zamanda o bölgenin sit alanı olduğunu bu yüzden plajla ilgili konunun ilk olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından görüşülerek bakanlığa gideceğini belirtti.
KARAR BEKLENİYOR
Demirci, "Geçtiğimiz haftalarda birçok spekülasyona konu oldu. Bununla ilgili zaten belediye başkanımız da gerekli açıklamayı yaptı. Eğer halktan açılmasına yönelik de bir talep varsa açarım dedi. Zaten gerek Antalya merkezdeki Sarısu Plajı, gerek Finike'deki Hatunca kadınlar plajı aktif durumda çalışıyor bunda niyetinin halis olduğu ortada. Eğer ki açmama gibi bir niyeti olsa oraları da açmazdı. Buradaki sıkıntı kamuoyuna yansıdı. Tahsis süresinin dolması ve bir takım gerekçelerle tahsis süresinin bakanlık tarafından uzatılması. En sonunda eksik evrak gerekçesi ortaya sunulmuştu. Eksik evraklar tamamlandı gönderildi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü'ne. Aysultan Kadınlar Plajı'nın bulunduğu bölge aynı zamanda 3. derecede doğal sit alanı statüsünde olduğu için Tabiyat varlıkları koruma  komisyonundan oraya ilişkin bir karar alınmasını  bekliyoruz. Şu anda komisyonda.  Komisyonda bu ayın 20'sinden sonra toplanacağı ifade edildi. Bu karar alındıktan sonra komisyon tarafından Ankara'ya tahsisi için gönderilecek. Eğer tahsisi yapılırsa zaten çalışmalar yapılıp plaj halka yeniden sunulacak" dedi. 
SEZONA YETİŞMEYEBİLİR
Komisyonun toplanma sürecinin Temmuz ayı sonlarında olacağını belirten Demirci, Aysultan Kadınlar Plajı'nın bu yaz sezonuna yetişmesinin zor olacağını, ancak karar çıkarsa en hızlı şekilde gerekenin yapılacağını aktardı.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.