banner113

Türkiye'den ABD'ye tarihi rest

banner106

Tillerson'ın ziyareti öncesi Çavuşoğlu'ndan mesaj: İlişkiler ya düzelecek ya da tamamen bozulacak

Türkiye'den ABD'ye tarihi rest
12 Şubat 2018 Pazartesi 12:50

banner108
banner238
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti öncesinde tarihi açıklamalarda bulundu.
- Tillerson'ın ziyareti için neler diyeceksiniz? ABD'den beklentileriniz nelerdir?
DAEŞ VE YPG TÜRKİYE İLE ÖSO'YA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORLAR
"Özellikle çöl bölgelerinde Irak sınırına yakın bölgelerde DEAŞ'lılar var. YPG ile işbirliğini sürdürmek için bir bahane olarak, buralardaki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar. Afrin'deki YPG'li teröristler tutuklu olan DEAŞ'lıları bıraktılar ve Türkiye ile ÖSO'ya karşı birlikte mücadele ediyorlar.
Hem karadan ve hem havadan temizliyoruz. Eğer ABD gereğini yapmazsa, Münbiç ve Fırat'ın doğusu için de geçerlidir. Suriye topraklarını bu teröristlerden temizleyeceğiz. Afrin'i de Suriye halkına teslim edeceğiz.
ABD İLE İLİŞKİLER YA DÜZELTECEĞİZ YA İLİŞKİLER TAMAMEN BOZULACAK
ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir. Artık biz vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Belli konuları konuşabilmemiz için kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Türkiye hiçbir dostuna yanlış yapmaz. Ama ABD'den çok ciddi yanlışlar gördük. ABD bize verdiği sözleri tutmamıştır. Halkımızın da biz yöneticilerin de güveninin kaybolması doğaldır. Artık söz ve vaat değil, somut adımlar istiyoruz. Tillerson'dan bunu isteyeceğiz. İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak"
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.