banner113

Akut Alanya ekibi hayat kurtarmaya devam ediyor!

banner106

Akut Alanya ekibi hayat kurtarmaya devam ediyor!
13 Haziran 2019 Perşembe 15:13

banner108
banner238
Akut Alanya Ekibi, gece 00:30 sıralarında  aldığı acil bir yardim çağrısı ile Gündoğmuşa bağlı Bedan köyünde 2000 metrenin üzerindeki dagın zirvesinden aşağıya düşen bir kazazedeyi bulunduğu yerden kurtarmak için yola çıktı. 

64 yaşında olduğu tespit edilen ve çobanlık yapan M.T. keçilerin eve dönüp kendisinin dönmemesi  üzerine aramaya başlandı. 
Gece 22-23 sıralarında zirvenin kuzey tarafındaki uçurumdan yaklaşık 70-80 mt. aşağısında görülmesi üzerine jandarma ve arama kurtarma ekiplerine haber verildi.

Yardım  çağrısını alır almaz 5 gönüllüsüyle zaman kaybetmeden olay yerine yola çıkan AKUT Alanya Ekibi olay yerine araç ulaşmaması sebebiyle, 1600 rakımdan sonrasını yürüyerek, tum olumsuz arazi koşullarına rağmen sabaha karşı zirveye ulaştı. 

Jandarmanın da ulaştığı bölgede, Um-ke ile birlikte ağır yaralı kazazedeye ilk yardım  müdahalesi yapan Akut, ip kurtarma teknikleri ile güvenli bir şekilde zirveye çıkarmıştır. 

 Yaralının  durumunun ağır olması  sebebiyle hava yolu ile gönderilmesi gerektiğinden, sahil güvenlikten helikopter istendi. Gelen helikopterin yaralıyı alma denemesi başarılı olmaması sebebiyle araçların bulunduğu noktaya kadar sedye ile taşınan yaralı M.T.  için  tekrar helikopter istendi.

Uzun süren başarılı ve  zorlu operasyon sonucunda gelen ikinci ambulans helikoptere teslim edilen ağır yaralı vatandaş, acil olarak Antalya ya götürüldü.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.