Soruşturmanın temelinde, iş insanı Yusuf Yadoğlu’nun verdiği ifadeler, MASAK raporları, banka dekontları ve HTS kayıtları yer alıyor. İddiaya göre, 2024 yerel seçimlerinden hemen önce Gökhan Böcek, Yusuf Yadoğlu’nun ofisinde yapılan görüşmede seçim çalışmaları için 25 milyon TL talep etti. Bu talep karşılanamayınca, araç giydirme hizmeti karşılığında 8,5 milyon TL’lik fatura üzerinde anlaşıldı. Firma yetkilileri, giydirme işinin Muhittin Böcek’in seçim kampanyasında kullanıldığını doğrularken, ödemelerin Yadoğlu’nun şirketlerinden geçtiği belirtiliyor.

Flaş Haber: Muhittin Böcek Görevden alındı. Gözler Meclis Seçimine Çevrildi Flaş Haber: Muhittin Böcek Görevden alındı. Gözler Meclis Seçimine Çevrildi

İddialardaki ikinci kritik başlık ise 2025 yılı Şubat ayına dayanıyor. Gökhan Böcek’in, boşanma sürecindeki eşi Zeynep Kerimoğlu adına Özpınarlar adlı firmadan 30 milyon TL değerinde bir konut satın aldığı, bedelin Yusuf Yadoğlu tarafından 3 parça halinde ödendiği iddia ediliyor. Banka hareketleri, baz kayıtları ve tanık beyanlarının bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu ifade ediliyor.

Başkan Muhittin Böcek’in sabah saatlerinden itibaren emniyette ifadesinin alınmaya başlandığı öğrenildi. Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar ve Sururi Çorabatır, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, belediye yöneticileri ve meclis üyeleri de emniyet binası önünde gelişmeleri yakından izliyor. Parti yönetimi, CHP İl Başkanlığı’nda olağanüstü toplantı kararı aldı ve öğleden sonra milletvekilleri ile ilçe belediye başkanlarının katılımıyla yeni bir değerlendirme yapılacak.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, iki ayrı rüşvet eylemine dair somut deliller bulunduğu, arama, el koyma ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Gökhan Böcek’in ifadesinin alınması için de süreç başlatıldı.