İŞTE YAZISI
Erdoğan ailesi ile olan ortaklığı ile bilinen Mehmet Gür'ün Alanya İncekum'daki tabiat parkı içerisinde yaptığı 'helal turizm' çerçeveli otelin 175 izinsiz odası için yarın ÇED toplantısı yapılacağı duyuruldu. Ancak otelin izinsiz odaları dışındaki yapılaşması ürkütücü boyutta.


Havuzlardan birinin arkasındaki bölüm, otelin inşaat çalışması sırasında ortaya çıkan antik döneme ait zeytin işliği. 2014'te ortaya çıkan zeytinyağı işliği, antik çağda bölgede yoğun üretilen ve adeta petrol değerinde olan zeytinyağının deniz yoluyla gönderildiğini gösteriyor.

3-İnşaat sırasında ortaya çıkan zeytinyağı işliği, Şubat 2014'te Koruma Bölge Kurulu tarafından 'korunması gerekli kültür varlığı' olarak tescil ediliyor. Pres taşlarının 'in sitü', yani ilk günkü yerinde, olduğu gibi günümüze ulaşmış olduğu da belirtilmiş Kurul kararında.

4-Koruma Kurulu zeytin işliğini tescil ederek koruma altına alsa da otel inşaatı durmamış. Arkasına havuz ve ek bina, önüne de plaj yapılmış. Antik kalıntıların kıyısına bir bilgilendirme levhası konularak 'zeytin müzesi' olarak otelin imajını parlatma aracına dönüştürülmüş.

5-Antik zeytinyağı işliğinin ve otel inşaatının yayılışını yansıtan uydu görüntüsünde tarihi kalıntıların yoğun yapılaşma arasında nasıl sıkışıp kaldığı görülebiliyor. Ülkede herhangi bir vatandaş 2863 sayılı yasaya karşı bir suç işlese, ağır cezada yargılanır.

6-Kültür varlığı tescili bulunsa da ÇED dosyasında proje alanında kültürel miras bulunmadığının açıkça belirtilmesi, ne yasa ne de yönetmelik tanımadan, olanı yok sayarak, olmayanı varsayarak alanda acımasızca bir yapılaşmaya gidildiğini belgeliyor.

7-İncekum Tabiat Parkı içerisindeki otelin inşa edildiği alanın tapu kaydında 'orman' niteliğinde olduğu belirtiliyor. Ancak mevcutta alanın büyük kısmı bir tür 'beton ormanı' haline dönüştürülmüş. 104 bin m2'lik tahsis alanının 26 bin m2'lik kısmında yapılaşmaya gidilmiş.

9-Otelin vaziyet planına bakıldığında, haremlik selamlık plaj ve benzeri tesislerle diğer yapıların yoğunluğu daha net görülüyor. Tabiat parkı sınırları içinde bu ölçüde bir yapılaşmanın mümkün olmadığı düşünüldüğünde kişiye göre ve keyfi bir uygulama yapıldığı öne sürülebilir.

TELEFON DOLANDIRICILIĞINA HAPİS CEZASI TELEFON DOLANDIRICILIĞINA HAPİS CEZASI

-İktidara yakın olmak, hatta Cumhurbaşkanının "borçlusu" olmak nasıl bir ayrıcalık sağlıyorsa, 9 yıldır 'izinsiz' odalarla işletilen otelle ilgili prosedürü yerine getirmek için yarın ÇED toplantısı yapılacak. Bu, tuzun koktuğu anlamına geliyor. Haber: https://yusufyavuzhaber2022.wordpress.com/2024/04/16/bilal-erdoganin-ortaginin-otelinde-175-oda-kacak-cikti/