ANMEY Global Tarım Mart 2023 tarihinde URGE programı kapsamında yürütülen Yurtdışı Pazar Araştırma ve Geliştirme programı ile Finlandiya ve Estonya marketlerine ulaşarak bu pazarda yer edinmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

ALMAN AİLELERİN LÜKS TATİL REZERVASYORLARI ARTIYOR ALMAN AİLELERİN LÜKS TATİL REZERVASYORLARI ARTIYOR

ANMEY Global Tarım Müdürü Erkan Keklik ise ANMEY olarak Alanya avokadosunu tanıtarak, yerel avantajları kullanmak üzere özel ambalaj ve etiketli ürünlerle Estonya ve Finlandiya marketlerine numune 2 palet gönderdiklerini belirtti. Avrupa’ya olan 30 ila 45 günlük gemi navlun sürelerini göz önünde bulunduran firma, daha taze ürünleri Kuzey ülkeleri müşterilerine ulaştırmayı hedefliyor.

Keklik, bu girişimin bir sonucu olarak artık Finlandiya’nın K-citymarket Järvenpää şehrinde Alanya Avokadosu’nu market raflarında sadece 1 haftada bulabileceklerini vurguladı. ANMEY Global Tarım, ayrıca Alanya ve Gazipaşa’da yetiştirilen ejder meyvesi ile domates, biber gibi ürünleri de Estonya Bambona As ve Finlandiya K-city marketlerine göndererek bu yıl için toplam avokado ihracatını 300 ton olarak hedefliyor. Bu hamleyle ise bölge tarımına katkı sağlanması hedefleniyor.