ALKÜ’DE ÖĞRENCİLER AVRUPA BİRLİĞİ SERTİFİKASI ALDI ALKÜ’DE ÖĞRENCİLER AVRUPA BİRLİĞİ SERTİFİKASI ALDI

BUNUN HESABI SORULACAK
Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya iskelesinde meydana gelen sopalı kavga, sosyal medyada, haber sitelerinde, ulusal gazete ve TV’lerde yer aldı. Avrupai, medeni ve güvenli diye övdüğümüz şehrimiz bir anda maganda şehri olarak anılmaya başladı. Biz yıllardır Alanya için çalışıyor, şehrimizin güvenli, huzurlu bir tatil ve eğlence şehri olduğu fikrini empoze etmek için, emek ve para harcıyoruz. Ama biliyoruz ki aslında en etkili tanıtım yerinde tanıtımdır. Bu şehre gelmek için para ve zaman harcayan insanları mutlu ve huzurlu bir tatilden sonra ülkelerine göndermeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de, dünyanın en güzel şehirleriyle, en bilgili turizm ve pazarlama profesyonelleriyle yarışıyoruz. Sonra ne mi oluyor? Bu şehirden ekmek yiyen birkaç şuursuz, sopalarıyla şov yapıyor. Orantısız güç kullanarak turist dövüyorlar. Alanya’nın güvenli huzur şehri imajına zarar veren bireylerin, bu şehirde ekmek yiyen tüm hemşehrilerimize borcu var artık. Emek hırsızlığı yaptılar, bunun hesabı sorulacaktır"

BU TÜR İNSANLAR TURİZMDEN UZAKLAŞTIRILMALI
Konaklı Turistik Otelciler Birliği Başkanı Ali Orkan, “Bu güzel şehrimizde yaşayan tüm insanlar ve turizmciler Alanya’ya turizm cenneti olan bir belde olarak güzellikleri ile tanıtmaya çalışıyoruz. Ancak son günlerde yaşanan endişe verici bu tarz olumsuz haberlerle ülke gündemine taşınmamız bizleri ciddi derecede üzmektedir. Tatil amacıyla ülkemizin ve dünyanın diğer bölgelerinden güzelce vakit geçirmek amacıyla gelen insanlar bu tarz insanlık dışı davranışlara maruz kalması asla hoş görülmemelidir. Bu tarz davranışlarda bulunan kişiler en ağır şekilde cezalandırılmalı, yasalar el veriyor ise bu kişiler turizmden, meslekten dahi uzaklaştırılmalıdır"

MAALESEF OLUMSUZ BİR HAVA
Turizmci Cengiz Topçu, “Son günlerde Alanya’nın bu tip olaylarla gündeme gelmesi üzücü. Özellikle bu olayların tamamı yerli yabancı tüm sosyal medya gruplarında geniş yankı uyandırdı. Bu da zaten bin bir zorlukla bölgeye gelen veya gelmeyi planlayan misafirler için olumsuz bir hava yaratıyor. Ancak benim kamu ve yerel yöneticilerden ricam bu olaylara münferit olaylar deyip geçiştirmemek ve taraflar şikayetçi olmasa bile bu olayların soruşturulması. Bu dönemde en son isteyeceğimiz şey her zaman güvenli bir şehir olmasından övündüğümüz Alanyamızın bu imajına zarar gelmemesi ve bunun için önlemlerin gerekiyorsa sert bir şekilde alınması" 

ALANYA SINIRLARINA BU İNSANLARI SOKMAYIN
Lumos Otel sahibi Muhammer Kodal, “Bir Alanyalı olarak utanıyorum. Geçmiş yıllarda Kuşyuvası faciasını anlamayan yetkililer bugün iskelede yaşanan vahşiliği görmezden gelirseniz yarın insanlığın yüzüne bakamayacağımız daha büyük caniliklere zemin hazırlarsınız. Tüm Alanya olarak namusu ile kurallara uygun yaşayan herkes bizdendir. Ama bu olayı yapanların ikametgahının sonlandırılması, ticaretten men edilmesi ve bir daha Alanya sınırlarına sokulmaması şarttır” dedi.