banner113

ALKÜ TURİZM FAKÜLTESİ DEKANI ÇETİNGÖZ "ALANYA, 309 BİN YATAK KAPASİTESİNE İLE TURİZME HİZMET VERİYOR!

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi yaptığı çalışmalar ve projelerle, Türkiye’nin turizminde önemli bir yere sahip olan Alanya’nın daha da gelişmesine öncülük ediyor. 

ALKÜ TURİZM FAKÜLTESİ DEKANI ÇETİNGÖZ "ALANYA, 309 BİN YATAK KAPASİTESİNE İLE TURİZME HİZMET VERİYOR!
17 Nisan 2023 Pazartesi 09:42

banner108
banner238

ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, "ALKÜ olarak yakın zamanda büyük veri analizi ile turizm işletmelerinin yönetimsel stratejilerine destek olma ve turizm endüstrisinde metaverse kullanımı konusunda önemli projelere imza atmayı planlıyoruz.” dedi.

Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak ve turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanıyor.  ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Karasakaloğlu, Turizm Haftası dolayısıyla Alanya’nın turizmi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Çetinsöz, turizmin daha çok gelişmesi için sürdürülebilir turizm politikası ve dijital dönüşümün çok önemli olduğuna değinirken, ALKÜ tarafından yapılacak projeleri de anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Karasakaloğlu ise, “Turizm Fakültesi olarak Alanya'da turizmin gelişimi için ilçemizdeki paydaşlarla sürekli iş birliği içerisindeyiz.” dedi.

DEKAN ÇETİNSÖZ: ALANYA, DÜNYADA MARKA OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Turizm endüstrisinin istihdam, gelir artışı gibi ekonomik katkılarının yanında sosyo-kültürel anlamda da katkısının çok büyük olduğuna değinen Dekan Çetinsöz, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Turizm Haftası kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz, dünyada en çok tercih edilen önemli turistik destinasyonlardan birisi olmayı sürdürüyor. 2022 yılında pandemiye rağmen, Türkiye yaklaşık 51 milyon turist ağırlamış ve bir önceki yıla göre yüzde 53’lük bir artışla yaklaşık 46 milyar dolar gelir elde etmiştir. Akdeniz çanağında Antalya ve Alanya bölgemiz ise hem ülkemizde hem de dünyada marka destinasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Sadece 2022 yılında yüzde 48 artış ile Antalya'yı yaklaşık 13 milyon turist ziyaret etti. Bölgemizde Antalya'nın yaklaşık 640 bin, Alanya'nın ise 309 bin yatak kapasitesine sahip olması artan talebi karşılamamızda önemlidir.” dedi.

“ALKÜ OLARAK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMAYI PLANLIYORUZ”

Sürdürülebilir turizm politikası ve dijital dönüşümün önemli olduğunun altını çizen Çetinsöz, bu iki alanda yapılacak çalışmalardan bahsetti. Kültür ve Turizm Bakanlığının sürdürülebilir turizm politikaları neticesinde yürürlüğe konulan "Güvenilir Turizm Sertifikası” programının bir dizi sürdürülebilir tedbirleri teşvik ettiğini söyleyen Çetinsöz, “Biz de ALKÜ Turizm Fakültesi olarak bu sertifika programını destekliyor ve bütün otellerimizi bu sertifika programına dahil olmalarını öneriyoruz. Turizm endüstrisi için bir diğer önemli konu ise dijital dönüşümdür. Dijital turizm faaliyetlerini endüstrimize entegre etmemiz; dünya ile rekabet edebilmek ve yüksek standartlarda bir hizmet sunabilmek için son derecede önemlidir. Üniversitemiz öncülüğünde bu konudaki girişimlerin teşvik edilmesine ve üniversite-sektör iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızı farklı boyutlarda ele aldık ve alıyoruz. Müfredatımızda teknoloji uygulamalarının öğretilmesine yönelik eğitimler verilirken, çok hızlı ilerleyen teknolojik gelişmelere karşı öğrencilerimizi ve sektör temsilcilerini dijital dünyadaki bu yeniliklere entegre etme konusunda çaba gösteriyoruz. ALKÜ olarak yakın zamanda büyük veri analizi ile turizm işletmelerinin yönetimsel stratejilerine destek olma ve turizm endüstrisinde metaverse kullanımı konusunda önemli projelere imza atmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

KARASAKALOĞLU: ALANYA TURİZMİ İÇİN SEKTÖRLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Karasakaloğlu, ALKÜ Turizm Fakültesinin sektörle ilgili yaptığı çalışmalara ve öğrencilere verilen eğitimlerle ilgili konuştu. Turizm eğitimlerinin ALKÜ’de en önemli konuların başında geldiğini vurgulayan Karasakaloğlu, “Üniversitemiz ve Turizm Fakültesi olarak Alanya'da turizmin gelişimi için ilçemizdeki paydaşlarla sürekli iş birliği içerisindeyiz. Fakültemizdeki Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı turizm endüstrisinde istihdam edilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimizin büyük bir bölümü Alanya'daki turizm işletmelerinin nitelikli işgücü ihtiyaçlarına destek olabilmektedir. ALKÜ Turizm Fakültesi olarak Turist Rehberliği bölümüne gelecek yıllarda öğrenci alımını planlıyoruz.” dedi.

REKTÖR KALAN’A UYGULAMA OTELİ İÇİN TEŞEKKÜR

Uygulama Oteli girişimleri için ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a teşekkür eden Dekan Çetinsöz, “Üniversitemiz tarafından bize tahsis edilen Kargıcak bölgesindeki fakülte binası ve uygulama oteli arazisini çok önemsiyor ve bu projenin gerçekleşmesi konusunda yoğun çabalarından dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan Hocamıza ve Üniversite yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Son olarak, ülkemizin turizm alanında küresel düzeyde çok daha iyi yerlere geleceğine olan inancımı belirtirken, başta turizm endüstrisinde çalışanlar olmak üzere herkesin Turizm Haftası'nı kutluyorum.” dedi.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.