banner113

ALTİD BAŞKANI SİLİ: FAZLA ARTIŞ YAPAN TESİSLER FİYATLARINI REVİZE EDECEKTİR!

banner106

ALTİD Başkanı Burhan Sili, otelcilerin fiyatlara fahiş zam yapmadığını, tüm dünyada yaşanan maliyet artışı karşısında misafirlere aynı hizmeti verebilmek için fiyatları artırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

ALTİD BAŞKANI SİLİ: FAZLA ARTIŞ YAPAN TESİSLER FİYATLARINI REVİZE EDECEKTİR!
27 Nisan 2023 Perşembe 13:59

banner108
banner238


Türkiye otellerinde yaşanan fiyat artışları turizm sektörünün gündeminde. İç pazarda geniş bir kesim Türkiye içinde tatil yapamaz hale gelirken, yurt dışı pazarlarında da sık sık Türkiye’de otel fiyatlarında büyük artışlar yaşandığı ve bunun da talebi etkilediği haberleri geliyor. Peki Türk otelciler fahiş fiyat artışı mı yaptı, otellerdeki fiyat artışının gerekçeleri neler?

“Otelciler fahiş fiyat artışı yapmadı”

Hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda tartışmalara neden olan Türkiye otellerindeki fiyat artışıyla ilgili TurizmGüncel’e değerlendirme yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALİTD) Başkanı Burhan Sili, “Bölgeme bakarak turizm tesissilerinin fahiş fiyat artışı yaptığını düşünmüyorum. Hem Türkiye hem de dünya genelinde artan maliyetler nedeniyle misafirlere verdiğimiz hizmeti aynı kalitede devam ettirebilmek için belirli fiyat oynamaları yapmamız gerekiyordu. Döviz bazında da maliyet artışlarımız olduğundan dolayı fiyat artışları yapıldı. Şimdi burada önemli olan daha önce çaba gösterdiğimiz yüzde 100 doluluklar yerine daha az dolulukla ve sürdürülebilir turizm anlamında bir faaliyet yürütmek.” diye konuştu.

“Fazla artış yapan tesisler fiyatlarını revize edecektir”

Otellerin pandemi döneminde ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle kayıplar yaşadığını, bununla beraber önümüzdeki dönemde tesislerin ayakta tutulması gerektiğini kaydeden Burhan Sili, konaklama sektörünün hem tesislere yatırım yapma hem çalışanları kış döneminde de rahat ettirebilme çabası içine girdiklerini söyledi. Sili “Sonuçta bunların hepsinin bir maliyeti var. Bu işi yapan diğer ülkelerle kıyaslandığında hem hizmet anlamında hem de tesislerin kalitesi anlamında çok daha ileri durumdayız ve talep görmeye devam ediyoruz. Fiyat arz-talebin olduğu noktada oluşur. Bu süreçte eğer hakikaten gerektiğinden fazla artış yapan tesis varsa fiyatlarını yeniden revize edecektir. Sonuçta önemli olan hem misafirlerin hem de bizlerin sürdürebilir turizmin gerçekleşmesi.” dedi.

Hem turizm hem de Alanya bölgesinin önünün açık olduğunu anlatan Sili devamında şunları söyledi:

“Bizim ve ülkemiz açışından turizm olmazsa olmaz. Bunun için de gerekli çabayı gösterip hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz.

“Sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor”

Burada tur operatörlerinin ağırlıklı olarak sıkıntı yaşadığını düşündüğüm nokta şu: dünyada ve ülkemizde artan maliyetlerle doğru orantılı olarak tesislerin fiyatlarının bir miktar artmasından ziyade, içinde uçağın ve yer hizmetlerinin olduğu, paketin öncelikle uçak yakıtındaki artış ve diğer kalemlerdeki artışlardan kaynaklı olarak paket tur fiyatlarının arttığını düşünüyorum. Ama burada otelin fiyatını düşürerek avantaj sağlamak yerine doğru plan ve doğru partnerliklerle karşılıklı istişare ederek sürecin doğru yönetilmesi ve her iki tarafın doğru rakamları bulup pazarda faaliyet göstermeleri gerekiyor.” (Turizm Güncel)

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.